Başörtülü hakimleri hedef alan CHP'li Fikri Sağlar'ın arşivi açıldı! Yaptırdığı afişe bakın...

CHP'li Fikri Sağlar'ın CHP'nin kanalı Halk TV'de başörtülü hakimleri hedef alması 28 Şubat zihniyetinin yasakçı tutumunu tekrar gün yüzüne çıkardı. "Türbanlı hakimin adil olacağından kuşkuluyum" şeklinde skandal sözler söyleyen Sağlar ile ilgili arşivlerden çok çarpıcı bir gazete kupürü ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 04 Ocak 2021, 00:53 Güncelleme 04 Ocak 2021, 08:15
Başörtülü hakimleri hedef alan CHP’li Fikri Sağlar’ın arşivi açıldı! Yaptırdığı afişe bakın...

İÇİNDEKİLER

CHP'li eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın başörtülü kadınları ikinci sınıf gören sözleri akıllardan çıkmazken, Sağlar'ın SHP Genel Sekreteri olduğu zamanlara ait bir arşiv belgesi ikiyüzlülüğü bir kez daha ortaya koydu.

HER DÖNEM AYNI OYUN
25 Ekim 1987 gününe ait bir gazete haberi, Fikri Sağlar'ın oy almak uğruna başörtüsünü nasıl bir siyasi malzeme yaptığını gözler önüne serdi. SHP, 'başörtülü ve mutlu ev kadını' afişiyle kırsaldan oy istedi. Haberde şu ifadelere yer veriliyor: "Genel seçimlerde halkın karşısına etkin ve değişik bir imajla çıkmaya hazırlanan SHP 'başörtülü ve mutlu ev kadını' afişi ile kırsal yörelerden oy istiyor. SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, afişteki mesajin hedefinin kitleler tarafından algılanacağından oldukça emin şekilde afişi çalışma odasına yerleştirdi.


CHP'li Fikri Sağlar'ın CHP'nin kanalı Halk TV'de başörtülü hakimleri hedef alması 28 Şubat zihniyetinin yasakçı tutumunu tekrar gün yüzüne çıkardı.

"Türbanlı hakimin adil olacağından kuşkuluyum" şeklinde skandal sözler söyleyen Sağlar ile ilgili arşivlerden çok çarpıcı bir gazete kupürü ortaya çıktı.

SAĞLAR'IN HAZIRLATTIĞI AFİŞ
25 Ekim 1987 yılında Milliyet gazetesinde yer alan haberde, o zaman SHP'nin Genel Sekreteri olan Fikri Sağlar'ın "Oyumuz SHP'ye" başlıklı bir afiş hazırlattığı arşivlerden kaçmadı. Haberdeki afişte başörtülü kadın kullanıldığı görüldü.

"BU İFADELERİNDEN DOLAYI UTANACAK MI?"
Haberdeki fotoğrafta Fikri Sağlar'ın bu afişi odasındaki panoya astığı görülürken Fikri Sağlar'ın geçmişteki tavrıyla şimdiki tavrı arasındaki uçurumu Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman A Haber'de değerlendirdi.

Karaman, olayı derinlemesine analiz ederek, Fikri Sağlar'a "Bu ifadelerinden dolayı utanacak mı?" sorusunu yöneltti.

HABERİ YAPAN DA CHP'Lİ GAZETECİ
Nazif Karaman, konuşmasında o dönemde Sağlar'ın başörtülü insanlardan nasıl oy avcılığına soyunduğunu tek tek deşifre etti.

Karaman, Milliyet'te yer alan haberin kaynağını ise CHP'li bir gazeteci olan ve geçmişte de CHP'nin basın danışmanı olan Şaban Sevinç olarak açıkladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN