Kafaya bak! Yalova'da "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından yargılanan CHP'li Vefa Salman: Asfalt dökmek ihanettir

"İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP'li Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman akıllara durgunluk veren bir açıklama yaptı. Yıpranan caddelerim onarılmasından rahatsız olan Salman, "Bu zaruri ihtiyaç değil. Yani göz boyamak ve şov yapmak için laf olsun diye asfalt dökmek bana göre kente haksızlık ve ihanet...” sözlerini kullandı.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2020, 18:09 Güncelleme 12 Aralık 2020, 18:50
Kafaya bak! Yalova’da ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet suçlarından yargılanan CHP’li Vefa Salman: Asfalt dökmek ihanettir

İÇİNDEKİLER

"İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP'li Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman akıllara durgunluk veren bir açıklama yaptı.

"YIPRANAN CADDELERE ASFALT DÖKMEK KENTE HAKSIZLIK VE İHANET.."
Vefa Salman, kendisi yerine Yalova Belediye Başkan Vekilliği'ne seçilen AK Partili Mustafa Tutuk'u eleştirdi.

Vefa Salman, yıpranan İstanbul Caddesi'nde onarım yapılmasından rahatsız oldu ve "Asfalt yapacağına atıyorum İstanbul Caddesi. İstanbul Caddesi zaten asfalt.. Bu zaruri ihtiyaç değil. Yani göz boyamak ve şov yapmak için laf olsun diye asfalt dökmek bana göre kente haksızlık ve ihanet.." iddiasında bulundu.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, yıpranan İstanbul Caddesi'nde onarım yaptırmıştı.

SALMAN GÖREVDEN ALINDI
Yalova Belediyesi'nde "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman sanık olarak yargılanıyor.

İddianamede; Vefa Salman'ın "zimmet" suçunu işlediği, Türk Ceza Kanunu'nun 251/1 maddesi delaletiyle 247/1-2, 43/1, 53 maddelerinden yargılanacağı ifade edildi.

5 YILDAN 12 YILA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMASI İSTENİYOR
İddianamede; 2014-2020 yılları arasında 555 işlemde toplam 20 milyon 739 bin 664 TL usulsüz ödeme yapıldığı bildirildi. İddianamede; Vefa Salman'ın, zimmet suçlamasıyla 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi.

34 SANIK YARGILANIYOR
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından soruşturma başlatılan ve tutuklu yargılanan Yalova Eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in de bulunduğu 34 sanık yer alıyor. Halit Güleç de, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştı.

YALOVA BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞAN 14 KİŞİ YARGILANIYOR
Soruşturma kapsamında Yalova Belediyesi'nde çalışan 14 kişi sanık olarak yargılanıyor. Yalova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür, Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin ve Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş tutuklu bulunuyor.

VEFA SALMAN HAKKINDA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI BULUNUYOR
Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi; 4 Eylül 2020 tarihinde tutuklanması talep edilen Yalova Eski Belediye Başkanı Vefa Salman'ın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Mahkeme, Vefa Salman hakkında yurt dışı çıkış yasağının yeterli olacağı, bu nedenle iddia makamının tutuklama talebinin reddine karar verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN