Yunanistan mazlum göçmenlere zulmetti! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yunanistan Göç ve İltica Bakanı'na sert tepki gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yunan Bakanı da etiketleyerek Yunanistan'a ait sahil güvenlik unsurlarının mültecilere yönelik insanlık dışı uygulamalarının görüntüleri paylaştı. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi'a seslenen Soylu "Sahil Güvenlik unsurlarınız işkence ve insanlık dışı muamelede her geçen gün seviye atlıyor." tepkisinde bulundu. İçişleri Bakanlığı da göçmenlere uygulanan Yunan zulmünün detaylarını açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2020, 18:42 Güncelleme 12 Aralık 2020, 20:46
Yunanistan mazlum göçmenlere zulmetti! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yunanistan Göç ve İltica Bakanı’na sert tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yunan Bakan Notis Mitarachi'yi de etiketledi. Yunanistan'ın sahil güvenlik ekiplerinin göçmenlere yönelik videosunu da paylaşan Soylu "Sahil Güvenlik unsurlarınız işkence ve insanlık dışı muamelede her geçen gün seviye atlıyor." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YUNAN ZULMÜNÜ AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, kadın ve çocuklardan oluşan 17 kişilik düzensiz göçmen grubunun kurtarılarak Didim Limanı'na intikal ettirildiği belirtildi.

İşte o açıklama:

"06 Aralık 2020 tarihinde saat 18.50'de, Aydın ili Didim ilçesi Tekağaç Burnu açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına bırakılan yarı batık haldeki can salının içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye yakın mevkiideki bir balıkçı teknesi ile koordine kurularak arama kurtarma faaliyetlerine başlanmış ve görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından kadın ve çocuklardan oluşan 17 kişilik düzensiz göçmen grubu kurtarılarak Didim Limanı'na intikal ettirilmiştir.

DARP ETTİLER, SÜRÜKLEDİLER

Bahse konu düzensiz göçmenlerin ifadelerinden; Bulamaç Adası'nda 2 gün boyunca mahsur kaldıkları, Yunanistan unsurlarınca ada üzerinde yakalanarak kadın ve çocuklar ayrı, erkekler ayrı olmak üzere 2 grup halinde Yunan Sahil Güvenlik Gemisine bindirildikleri, erkeklerin darp edilerek gemide tutulduğu, kadın ve çocukların ise can salı içerisinde Türk Karasularına sürüklenmeye terk edildiği öğrenilmiştir.

GÖÇMENLERİN VÜCUTLARINDA YARA İZLERİ VAR

08 Aralık 2020 tarihinde saat 21.00'da ise, Muğla ili Bodrum ilçesi Yalıkavak açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına sürüklenmeye bırakılan 2 adet can salı içerisindeki toplam 11 düzensiz göçmen kurtarılmıştır. Kurtarılan düzensiz göçmenlerden edinilen bilgilere göre, bahse konu göçmenlerin 06 Aralık 2020 tarihinde Yunanistan unsurlarınca kadın ve çocuklardan ayrılan erkek göçmen grubu oldukları anlaşılmış, ağır şekilde darp edildikleri, vücutlarında yara izleri olduğu görülmüş, paralarına, cep telefonlarına ve diğer değerli eşyalarına el konulduğu göçmen ifadelerinden öğrenilmiştir."