Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den AYM Üyesinin darbe paylaşımı ile ilgili açıklama

Son dakika haberine göre, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, AYM Üyesinin, 'Işıklar yanıyor' paylaşımına tepki gösterdi, "Bu paylaşım bir yüksek mahkeme üyesine yakışmaz" dedi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2020, 12:32 Güncelleme 14 Ekim 2020, 12:53
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den AYM Üyesinin darbe paylaşımı ile ilgili açıklama

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın, 'Işıklar yanıyor' şeklindeki darbe kokan paylaşımına tepki gösterdi. Bakan Gül, "Bir yüksek mahkeme üyesine böyle bir paylaşım yakışmaz. Millet adına karar veren bir kurumun, hak ve adalet için hareket etmesi gerekir." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, dün kişisel sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu.

Yıldırım, Twitter hesabından AYM binasının gece görüntüsünü paylaştı, 'Işıklar yanıyor' ifadelerini kullandı. Bu paylaşım kısa sürede büyük kaos yarattı. Sosyal medyada binlerce kiş darbe imalı paylaşıma sert tepki gösterdi.

Siyasilerden de art arda açıklamalar geldi. Kendini muhalif tanımlayan bazı yazarlar ve sözde sanatçılar AYM Üyesinin paylaşımına destek verdi.