Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri sonrası CHP eriyor: Üsküdar'da 4 meclis üyesi istifa etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söylediği sözler partiyi karıştırdı. CHP Üsküdar Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Kazan, Selahattin Kamışoğlu, Köksal Durmuş ve Ahmet Başbaydar dün gece partilerinden istifa etti.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2020, 14:15 Güncelleme 29 Eylül 2020, 14:44
Canan Kaftancıoğlu’nun sözleri sonrası CHP eriyor: Üsküdar’da 4 meclis üyesi istifa etti

İÇİNDEKİLER

CHP Üsküdar Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Kazan, Selahattin Kamışoğlu, Köksal Durmuş ve Ahmet Başbaydar dün gece partilerinden istifa etti.


CHP ÜSKÜDAR'DA 4 SANDALYE KAYBETTİ
İstifa eden 4 kişi, belediye meclis üyeliğine ise devam ediyor. CHP böylece Üsküdar'da 4 sandalye kaybetti.




EKO SEN DE DİNLE
İstifaların duyulmasının ardından sosyal medyadan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren bir partili, "Canan dün gece ne oldu biliyor musun? Eko sen de dinle; Üsküdar CHP'de 4 meclis üyesi istifa etti. CHP' Üsküdar'da 19 sandalye ile başladığı mücadelesi sizi hizibiniz yüzünden 11'e düştü. Siz iyi partililere çalışmaya devam edin." diyerek tepkisi gösterildi.


KAFTANCIOĞLU'NUN ATATÜRK HAZIMSIZLIĞI
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül'de video konferansla gerçekleştirilen Taksim Toplantıları'na konuk oldu. 1.5 saatlik konuşmasında Kaftancıoğlu, Atatürk'e atfen üç kez Gazi Mustafa Kemal ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu, TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan'ın, "Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?" sorusuna şu cevabı verdi: "Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum."