Son dakika: CHP’li Didim Belediyesi'nde yeni skandal! Vergi toplamayı da becerememişler

CHP'li Didim Belediyesi’nin borç batağına olduğu ortaya çıkmıştı. Sayıştay Denetim Raporu’ndaki bulguya göre iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almaktan muaf tutulan bazı iş yerlerinden çeşitli vergilerin hatalı veya hiç alınmadığı ortaya çıktı

Giriş Tarihi 21 Eylül 2020, 13:20 Güncelleme 21 Eylül 2020, 13:29
Son dakika: CHP’li Didim Belediyesi’nde yeni skandal! Vergi toplamayı da becerememişler

İÇİNDEKİLER

CHP'li Didim Belediyesi'nin borç batağında olduğu ortaya çıkmıştı. Sayıştay Denetim Raporu'nda, belediyenin 241 milyon lira borcu bulunduğu kaydedilmişti. Raporda belediyenin kayıt ve işlemleri teker teker incelenmişti.

BAZI İŞ YERLERİNDEN ÇEVRE VE TEMİZLİK VERGİSİ ALINMADI
Bu rapordaki bulgulardan birisi daha ortaya çıktı. Bazı işyerlerinden Çevre Temizlik Vergisi ve Bina Vergisinin eksik alındığı saptandı. Belediyenin sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve belediyeden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almaktan muaf tutulan bazı iş yerlerinden Çevre Temizlik Vergisi'nin hatalı alındığı veya hiç alınmadığı gibi bina vergisinin ise eksik alındığı belirlendi.

Yasaya göre tüm iş yerleri ve işletmelere iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemek görevi, çevre temizlik vergisi ve bina vergisinin takip ve tahsil görevi belediyeye verildiği halde Didim Belediyesi bu görevini yapamadığı ya da kasıtlı olarak yapmadığı belirlendi. Hatta tanıdık iş yerlerinden vergi almadığı iddia edildi.