ais.osym.gov.tr adresinde KPSS lisans sınavı çıkan soruların yanıtları - 6 Eylül KPSS sonuçları soruları ve cevapları anahtarı

ais.osym.gov.tr adresinde 6 Eylül KPSS lisans sonuçları soruları ve cevapları adaylar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Gerçi KPSS lisans sorularının bir kısmı sosyal medyada cevaplanmıştı. Öte yandan KPSS sonuçları ÖSYM tarafından 22 Ekim 2020 Perşembe günü öğrencilerin erişimine açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı ile Eğitim Bilimler sınavı soru ve cevapları henüz açıklanmadı. 2019 yılında 14 Temmuz'da gerçekleşen sınavın Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'nu 16 Temmuz tarihinde adayların erişimine açılmıştı. Peki KPSS sonuçları soruları ve cevapları anahtarı yayımlandı mı?

Giriş Tarihi 09 Eylül 2020, 09:01 Güncelleme 09 Eylül 2020, 09:01
ais.osym.gov.tr adresinde KPSS lisans sınavı çıkan soruların yanıtları - 6 Eylül KPSS sonuçları soruları ve cevapları anahtarı

İÇİNDEKİLER

KPSS lisans sınavı çıkan soruların yanıtları adaylar tarafından oldukça merak ediliyor. Bu anlamda KPSS lisans 6 Eylül sonuçları soruları ve cevap anahtarı ais.osym.gov.tr'de yer alacak. 2 oturumda düzenlenen sınavın ardından gözler sonuçları açıklayacak ÖSYM'den gelecek habere kilitlendi. Peki KPSS lisans ve soru ve cevap kitapçığı yayımlandı mı? İşte ÖSYM tarafından belirtilen 2020 KPSS lisans sınavı sonuç tarihi. Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSS SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI MI?

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı ile Eğitim Bilimler sınavı soru ve cevapları henüz açıklanmadı. 2019 yılında 14 Temmuz'da gerçekleşen sınavın Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'nu 16 Temmuz tarihinde adayların erişimine açılmıştı. KPSS lisans sınavı soru ve cevap anahtarı yayımlandığında aşağıdaki adresten görüntüleyebilirsiniz.

2020 KPSS LİSANS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları ÖSYM tarafından 22 Ekim 2020 Perşembe günü öğrencilerin erişimine açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

"Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir."

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ VE PUANLANMASI!

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

2020 KPSS SINAV YORUMLARI! KPSS SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

Bu sene yine KPSS lisans sınavının hemen öncesinde ve hemen sonrasında sınavında zor ya da kolay olup olmadığı hakkında adaylardan açıklamalar gelecek.

KPSS YE GİRECEK HERKESE BAŞARILAR DİLERİM #kpss2020

Sınava giren arkadaşlar allah yardımcınız olsun allah emeklerinizi boşa çıkarmasın #kpss2020

Sınav var diye uyanamaz korkusuyla 5 defa saat başı uyanmak peki #kpss2020

Emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle. Tüm adaylara başarılar diliyorum. #kpss2020

Yarım saattir Çorlu-Tekirdağ yolunda sıkışmış trafiğin içindeyiz ve trafiğin tek nedeni tek yöne düşürülmüş yol.KPSS'ye yetişmeye çalışan yüzlerce insan var ve muhtemeln geç kalacağız. Ne olacak şimdi,bu bedeli kim ödeyecek? #kpss2020

bu kutlu sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar. sınavda görev alacak arkadaşlara da kolay gelsin. virüssüz bi sınav olsun #kpss2020

Biraz salladım sonra dün sevgilimin askere gitmesi aklıma geldi biraz ona ağladım sndndmdmd sonra biraz daha salladım güzel sınavdı #kpss2020

Kendimi deniyeyim dedim az daha aklımı kaybettim #kpss2020

ablamı sınava getirdim anne gibi hissediliyor #kpss2020

#kpss2020 2. Sınav girişlerinde maskeyle beraber deodorantta dağıtabilirsiniz zira kokudan soru çözemedim(çalışmadığım içinde çözememiş olabilirim ama konumuz bu değil).

FAHRİYE ABLA ŞİİRİ KİMİN?

Eserin sahibi Ahmet Ahmet Muhip Dıranas'tır.

Fahriye Abla şiiri

Hava keskin bir kömür kokusuyla dolar,

Kapanırdı daha gün batmadan kapılar.

Bu, afyon ruhu gibi baygın mahalleden,

Hayalimde tek çizgi bir sen kalmışsın, sen!

Hülyasındaki geniş aydınlığa gülen

Gözlerin, dişlerin ve ak pak gerdanınla

Ne güzel komşumuzdun sen, Fahriye abla!

Eviniz kutu gibi bir küçücük evdi,

Sarmaşıklarla balkonu örtük bir evdi;

Güneşin batmasına yakın saatlerde

Yıkanırdı gölgesi kuytu bir derede.

Yaz, kış yeşil bir saksı ıtır pencerede;

Bahçende akasyalar açardı baharla.

Ne şirin komşumuzdun sen, Fahriye abla!

Önce upuzun, sonra kesik saçın vardı;

Tenin buğdaysı, boyun bir başak kadardı.

İçini gıcıklardı bütün erkeklerin

Altın bileziklerle dolu bileklerin.

Açılırdı rüzgârda kısa eteklerin;

Açık saçık şarkılar söylerdin en fazla.

Ne çapkın komşumuzdun sen, Fahriye abla!

Gönül verdin derlerdi o delikanlıya,

En sonunda varmışsın bir Erzincanlıya.

Bilmem şimdi hâlâ bu ilk kocanda mısın,

Hâlâ dağları karlı Erzincan'da mısın?

Bırak, geçmiş günleri gönlüm hatırlasın;

Hâtırada kalan şey değişmez zamanla.

Ne vefalı komşumdun sen, Fahriye abla!

FAHRİYE ABLA ŞİİRİ HİKAYESİ NEDİR?

Ahmet Muhip Dranas'ın Fahriye Abla şiirinin filmi çekildi. Usta yönetmen Yavuz Turgul'un ilk yönetmenlik denemesine ilham veren şiirin filminde meşhur Fahriye Abla'yı Müjde Ar canlandırdı. Film Türk Sinemasının en sevilen yapımlarından biri oldu.