FOX'ta bir skandal daha! 5 aydır maaşını alamadılar! İşçinin yanındayız diye şov yapan Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya neredesiniz?

Skandalların merkez üssü olan Amerikan sermayeli FOX'ta bu kez Savaşçı isimli dizi çalışanlarının 5 aydır parasını alamadıkları ortaya çıktı. Parasını alamayan dizi çalışanları hem FOX TV'ye hem de dizinin yapımcısı Limon Yapım'a boykot çağrısında bulundu. FOX'ta yayınladıkları haber bültenlerinde her zaman işçinin, emekçinin yanında olduklarını, onların sesi olduklarını iddia eden Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya ise kendi ekranlarında yaşanan bu mağduriyet karşısında sağır-dilsizi oynuyor.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2020, 10:52 Güncelleme 28 Nisan 2020, 11:07
FOX’ta bir skandal daha! 5 aydır maaşını alamadılar! İşçinin yanındayız diye şov yapan Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya neredesiniz?

İÇİNDEKİLER

Yine her şeyi en iyi yaptığını iddia eden Fox TV, yine bir skandal... 'Savaşçı' dizisinin çalışanları, 5 aydır alacaklarını alamadığı için hem Fox TV'ye, hem de yapımcıları Limon Yapım'a sosyal medyada tepki gösterdi. Kostüm grubundan rejiye, prodüksiyondan kameramanlara, ışıkçıdan set çalışanına kadar tüm çalışanlar, 'Savaşçı Ekibi Hakkını Arıyor' hashtag'i ile boykot başlattı.

Fox TV'de sundukları haber programlarında her zaman haksızlıkların karşısında ve işçilerin sesi olduklarına dair salvolar yapan Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'nın kendi ekranlarında yaşanan bu mağduriyet karşısında dili tutuldu. Limon Yapım ise Eskişehir'de çekildiği için özellikle kış aylarında hava şartlarının ve set ortamının zorluklarına aldırış etmeden gece gündüz çalışan ekibe, Aralık'tan beri bölüm ödemesi yapmayarak onları ve ailelerini bu zor günlerde ortada bıraktı.

Yahu beceremiyorsanız yapmayın! Bu yönde onlarca e-mail alıyorum. Televizyon ve yapımcı; izlenme ve reklamdan, dizi ihracatından, dijital platformlardan ve daha birçok alandan para kazanır da niçin emekçinin parasını vermekten kaçınır bir türlü anlamıyorum... Hadi bakalım bu yazıdan sonra da Portakal ve Küçükkaya, Fox TV'de yaşanan bu emek hırsızlığına sessiz kalacaklar mı? Merak içinde bekliyorum.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN