Virüsten daha tehlikelisiniz! CHP’li Lütfü Savaş’ın ‘korona’ yalanı ortaya çıktı

Türkiye devlet ve millet olarak koronavirüse karşı tek yürek olmuşken CHP’li isimler yine yalana devam etti. CHP’li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şehirde 1.5 aydır korona virüs vakasının olduğunu, konuyla ilgili yetkilileri uyardığını ancak kimsenin kulak asmadığını iddia etti. Savaş’ın iddiasının yalan olduğu yine kendi görüntüleriyle ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2020, 22:22 Güncelleme 01 Nisan 2020, 00:36
Virüsten daha tehlikelisiniz! CHP’li Lütfü Savaş’ın ‘korona’ yalanı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Çin'in Vuhan bölgesinde ortaya çıkan koronavirüs dünya genelinde 40 binin üzerinde can aldı. Türkiye'de de virüsten dolayı 214 vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye'de virüse karşı alınan önlem ve tedbirler her geçen gün artırılarak devam ederken devlet ve millet tek yürek olarak mücadelesini sürdürüyor.

VİRÜS ÜZERİNDEN SİYASİ ÇIKAR GİRİŞİMİ
Türkiye virüsle mücadelesini kararlı şekilde sürdürürken CHP ise koronavirüs meselesini dahi siyasete alet etti. CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şehirde 1.5 aydır korona virüs vakasının olduğunu, konuyla ilgili yetkilileri uyardığını ancak kimsenin kulak asmadığını iddia etti.

CHP'Lİ SAVAŞ: 1,5 AYDIR BU HASTALIĞIN HATAY'DA OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM
Savaş bugün yaptığı açıklamada, "1,5 aydır bu hastalığın Hatay'da olduğunu söylüyorum. Bu hastalığı biz zaten geçiriyorduk. Hatta ben de komşumuz olan karı-kocada geçirdi. Bunları, enfeksiyon hastalıkları hocası olarak da söylüyorum ve zamanında ilgililere uyarılarım da oldu." ifadelerini kullandı.

15 GÜN ÖNCE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER SAVAŞI YALANLADI
Savaş'ın bu iddialarının asılsız olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

15 Mart'ta Hatay'da esnaf ziyareti yapan Savaş sosyal mesafeyi hiçe sayarak halkın arasında dolaşırken görüldü.

Görüntülerde Hatay'da virüs olmadığını söyleyen Savaş'ın vatandaşları da şehri ziyaret etmeye davet ettiği görüldü.