Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’e tutuklama talebi!

Oda TV’nin Libya’da şehit düşen MİT mensubunun kimliklerini deşifre etmesi büyük tepki çekti. MİT Kanunu’na açıkça aykırı olan bu haberi Oda TV’nin ardından Yeniçağ gazetesi de servis etti. Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve yazarı Murat Ağırel kendi sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşımlarda da bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Murat Ağırel, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Giriş Tarihi 06 Mart 2020, 22:42 Güncelleme 06 Mart 2020, 23:02
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’e tutuklama talebi!

İÇİNDEKİLER

Libya'daki operasyonda şehit olan MİT görevlisinin hakkında bilgileri deşifre edecek şekilde haber yapan Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç'ın ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı.

Skandal haberin ardından Oda TV'nin internet sitesi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun aldığı idari kararla erişime kapatıldı.

YENİÇAĞ YAZARI AĞIREL'E TUTUKLAMA TALEBİ
Bugün öğle saatlerinde Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de ifadeye çağrıldı. Ağırel, sosyal medya hesaplarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili tarafından saat 14.30'da 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermek için çağrıldıklarını duyurdu. Murat Ağırel Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi ve ifade vermek üzere savcılığa çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Murat Ağırel, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

PEKİ YENİÇAĞ'IN MİT SKANDALINDAKİ ROLÜ NE?
ODA TV'nin "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlığıyla Libya'da şehit olan MİT mensubunun kimliğini ifşa ettiği, vazife başındaki kahramanları riske attığı haberindeki suç ortakları bir bir ortaya çıkıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat'ta İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu'nda Libya'da görevde bulunan 2 kahramanın şehit olduğunu, buna karşılık 100'e yakın Hafter üyesinin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından kısa bir süre sonra Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, bir yerden talimat almışçasına devreye girdi. Ağırel ve Çolak, Libya'da şehit olan iki MİT mensubunun kimliklerini suç olmasına rağmen gizli görevde bulunan kahramanların isimlerini açıklamayan hükümeti de hedef gösterdi.

HESAPLARIMIZ ÇALINDI SENARYOSU
Yeniçağ da MİT mensuplarının kimliklerinin deşifre edildiği skandal haberi "Libya'daki şehitlerimiz sessiz sedasız toprağa verildi" başlığıyla servis etti. MİT personellerinin hedef alındığı paylaşımlar ve haber büyük tepki çekti. MİT mensuplarının kimliklerini açık ederek suç işleyen Ağırel ile Çolak tehdit aldıklarını, sosyal medya hesapları ve maillerini ele geçirenlerin paylaşımlarını sildiğini iddia etti.

Ancak Yeniçağ'daki haber de silinmişti. İkili Yeniçağ'daki haberin neden silinmesi hakkında hiçbir açıklamada bulunamadı.

ODA TV İĞRENÇ OPERASYONA DEVAM ETTİ!
Türkiye'nin Bahar Kalkanı Harekatı ile Esed rejimine darbe vurduğu sırada sahne sırası Odatv'ye geçti. Odatv "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" haberiyle MİT mensubu ve ailesinin kimliğinin tüm detaylarını yazdı. Yeniçağ gazetesi ve yazarlarına ek olarak Odatv, cenazeye katılan MİT mensuplarını da ve ailesinin bilgilerini de ifşa etti.

YARGI NE YAPACAK?
MİT mensuplarının hayatını tehlikeye atan habere ilişkin Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberde imzası bulunan Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan tutuklanırken, Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Murat Ağırel'in görmezden gelinmesi kafalarda soru işareti yaratıyor.