Son dakika: Bakan Soylu duyurmuştu... Polis Özel Harekat, sınır hattına gidiyor!

Son dakika haberi... Yunanistan'ın göçmenleri gaz bombası ve gerçek mermilerle engelleme çalışmaları sürerken, Türkiye sınır hattına 1000 özel harekat polisini göndermeye başladı. Ordu'da görevli 40 Özel Harekat polisi, göçmen yoğunluğunun yaşandığı Yunanistan sınırında güvenliği sağlamak için Edirne´ye gitti.

Giriş Tarihi 06 Mart 2020, 11:27 Güncelleme 06 Mart 2020, 11:35
Son dakika: Bakan Soylu duyurmuştu...  Polis Özel Harekat, sınır hattına gidiyor!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'den ayrılarak Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler, Yunanistan sınırına doğru akın etmeye devam ediyor. Edirne ve Muğla başta olmak üzere, sınır hattındaki göçmen yoğunluğu da artıyor.

Yunanistan'ın göçmenleri gaz bombası ve gerçek mermilerle engelleme çalışmaları sürerken de, Türkiye önemli bir karara imza attı. Alınan kararla, 1000 özel harekat polisinin sınır bölgelerine gönderileceği belirtildi.

DHA'nın haberine göre, Polis Özel Harekat (PÖH) ekiplerinin sınıra doğru sevkiyatı da başladı. Ordu'da görevli 40 Özel Harekat polisi de, göçmen yoğunluğunun yaşandığı Yunanistan sınırında güvenliği sağlamak için Edirne'ye gitti.



BAKAN SOYLU DUYURMUŞTU
İçişleri Bakanı Soylu, dün sınır bölgesindeki incelemelerinin ardından "Bin özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla." demişti.