Yunanistan'dan Türkiye'ye skandal suçlama!

Türkiye’nin İdlib’deki kalleş saldırının ardından Avrupa’daki sınırlarını mültecilere açmasının ardından ülkede bulunan Suriyeliler akın akın gitmeye başladı. Sınırdan geçmek isteyen Suriyelilere sert müdahalelerde bulunan Yunanistan skandal bir açıklamada bulundu. Yunanistan, kara ve deniz sınırlarına akın eden ve sınırları aşmaya çalışan binlerce sığınmacının resmen “Türkiye tarafından teşvik edildiğini” öne sürdü.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yunanistan'dan Türkiye'ye skandal suçlama!

Yunanistan'dan Türkiye'ye skandal suçlama!-1

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Dışişleri ve Savunma Konseyi toplantısı sonrası yaptığı açıkalamada skandal ifadeler kullanıldı ve Türkiye'nin, ilk kez ve resmen "insan kaçakçılığı yapmakla" suçlanması dikkatleri çekti. Atina yönetimi ayrıca, yeni göç dalgası nedeniyle sığınma başvurularını bir aylığına askıya aldı.

Yunanistan'dan Türkiye'ye skandal suçlama!-2

Bu arada Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bugün Avrupa Komisyonu Başkanı Charles Michel ile birlikte sınıra gidiyor. Michel Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın Avrupa sınırlarını korumasına destek vermek ve son durumu yakından izlemek için salı günü Başbakan Miçotakis ile birlikte Yunanistan-Türkiye sınırını ziyaret edeceğim" dedi. Miçotakis ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yunanistan sınırları Avrupa'nın dış sınırıdır. Onları koruyacağız. Avrupa Komisyonu Başkanı Charles Michel ile Türkiye-Yunanistan Meriç sınırını ziyaret edeceğiz. Yunanistan'a giriş yapmaya çalışmayın. Geri döneceksiniz" ifadesini kullandı.