Yalova Belediyesi'nde şimdi de rüşvet skandalı! 50 bin lirayı sarı zarfla...

CHP’li Yalova Belediyesi’nde yaşanan 22 milyonluk zimmet olayı gündemi derinden sarsarken bir skandal daha patladı. Zimmet skandalında adı geçen Reşat Elgin ve Halit Güleç, tüm usulsüzlüklere bulaşmış. İhale alan firmaya gönderilen 75 bin liranın 50 bin lirasının aynı gün Reşat Elgin’e teslim edildiği, Elgin’in ise parayı sarı bir zarf içerisinde Halit Güleç’e verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2020, 07:26 Güncelleme 18 Şubat 2020, 11:45
Yalova Belediyesi’nde şimdi de rüşvet skandalı! 50 bin lirayı sarı zarfla...

İÇİNDEKİLER

Yalova Belediyesi'nin kasasından 22 milyon lirayı kaçırdığı ifade edilen ve tutuklanan Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin'in, aynı soruşturmada tutuklanan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'le yaptığı yazışmalar rüşveti belgeledi.

HALİT GÜLEÇ, YALOVA BELEDİYESİ'NE 75 BİN TL ÖDEME ÇIKARDI, AYNI GÜN 50 BİN TL'Yİ KENDİSİ ALDI
Halit Güleç'in; 24 Ocak 2020 tarihinde Reşat Elgin'e talimat verdiği ve Özalp Atık Dönüşüm Personel Taşımacılık İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne Yalova Belediyesi'nden 75 bin TL'lik ödeme çıkarıldığı yazılan mesajlarda yer aldı.

SARI ZARF İÇİNDE 50 BİN TL HALİT GÜLEÇ'E VERİLDİ
Firmaya yapılan ödemenin 50 bin TL'lik kısmının firma çalışanı Orhan Gedik tarafından aynı gün (24 Ocak 2020) çanta içerisinde Yalova Belediyesi'ne getirildi, Reşat Elgin ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür'e teslim edildi. Orhan Gedik tarafından teslim edilen 50 bin TL sarı zarf içerisinde Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'e verildiği bildirildi. Yalova Belediyesi'nin güvenlik kamera kayıtlarında da rüşvetin görüntülerine ulaşıldı.

YALOVA BELEDİYESİ'NİN 75 BİN LİRASININ 50 BİNİ HALİT GÜLEÇ'E, 25 BİNİ FUAT ÖZALP'E
Reşat Elgin'in, dijital materyallerinin yapılan incelenmesinde, Halit Güleç'in, Reşat Elgin'le yaptığı yazışmalara ulaşıldı.

Halit Güleç ile Reşat Elgin'in, 24 Ocak 2020 tarihli mesajları şöyle:

Halit Güleç: "Fuat (Orhan Gedik'in patronu Fuat Özalp) hak ediniliyor mu bugün? Dörtte çıkacağım"

Reşat Elgin: "Evet çok nazlandı. Kendi de istiyor. 25'te ona gönderdik. Evet gönderdim bankaya 50 artı 25"

Halit Güleç: "Varsa ver"

Reşat Elgin: "Olacak"

Halit Güleç: "Ok"

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARINDA RÜŞVETİN GÖRÜNTÜLERİ!
Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, söz konusu mesajlar üzerine Yalova Belediyesi güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

ORHAN GEDİK, 24 OCAK'TA YALOVA BELEDİYESİ'NE GELİYOR
Görüntülerde; soruşturma kapsamında tutuklanan Özalp Atık Dönüşüm Personel Taşımacılık İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi İnsan Kaynakları Sorumlusu ve ihale evraklarını hazırlayan Orhan Gedik'in, 24 Ocak 2020 tarihinde Yalova Belediyesi'ne geldiği ve X-Ray cihazından geçtiği açıkça görülüyor. Görüntülerde, Orhan Gedik'in, elinde çanta olduğu dikkat çekiyor.

REŞAT ELGİN'LE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BEKLER'İN ODASINA GEÇİYOR
Görüntülerde; Orhan Gedik'in, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin ile birlikte Yalova Belediye binasında bulunan Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ve Cevdet Bekler'in bulunduğu koridora girdiği ve kısa bir süre sonra Cevdet Bekler'in odasına geçtiği dikkat çekiyor.

ORHAN GEDİK, BİR DAKİKA SONRA ÇIKIŞ YAPIYOR
Görüntülerde; Orhan Gedik'in Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bekler'in odasında yaklaşık bir dakika durduktan sonra koridordan çıkış yaptığı açıkça görülüyor.

GÜLEÇ'İN SEKRETERİ TAŞKÖMÜR A-4 KAĞIDI ALIYOR
Görüntülerde; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür'ün, Halit Güleç'in makam odasından çıkarak bekleme salonu önündeki bankoda bulunan personelden bir adet A-4 kağıdı aldığı görülüyor.

TAŞKÖMÜR, CEVDET BEKLER'İN ODASINDAN ÇIKIYOR VE SARI ZARF ALIYOR
Görüntülerde; Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür'ün, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bekler'in odasına girdiği ve daha sonra tekrar bekleme salonu önündeki personelin yanına gelerek bir adet kahverengi zarf aldığı dikkat çekiyor.

TAŞKÖMÜR, KUCAĞINDA TAŞIDIĞI ZARFLA HALİT GÜLEÇ'İN ODASINA GİRİYOR
Bahar Taşkömür'ün, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bekler'in odasına tekrar girdiği, bir süre sonra Cevdet Bekler'in odasından kucağında taşıdığı zarf ile çıkarak Halit Güleç'in odasına girdiği görüntülerde yer alıyor.

75 BİN TL'NİN 50 BİNİ HALİT GÜLEÇ'E GERİ DÖNDÜ!
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı; Yalova Belediyesi kamera kayıtları ve Halit Güleç ile Reşat Elgin'in mesaj içeriklerinden; Halit Güleç'in talimatıyla Özalp Atık adlı firmaya Yalova Belediyesi'nden 75 bin TL'lik ödeme çıkarıldığını tespit etti.

Soruşturma kapsamında; firmaya yapılan ödemenin 50 bin TL'lik kısmının firma çalışanı Orhan Gedik tarafından çanta içerisinde Yalova Belediyesi'ne getirilerek Reşat Elgin ve Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür'e teslim edildiği, teslim edilen 50 bin TL'nin zarf içerisinde Halit Güleç'e verildiği bildirildi.

GEDİK: BANKADAN 50 BİN TL ÇEKTİM
Orhan Gedik ifadesinde; 2019 yılı Ekim ayında ve 6 Şubat 2020 tarihinde Yalova Belediyesi'yle ihale yapıldığını, ilk ihalede 27 adet büyük çöp kamyonu, ikinci ihalede 13 adet çöp kamyonunu Yalova Belediyesi'ne kiraladıklarını söyledi.

Orhan Gedik, Yalova İş Bankası'ndan gişe kısmından kendine ait hesaptan 50 bin TL çektiğini, söz konusu parayı kendisinden Özalp Atik firmasının sahibi Fuat Özalp'in istediğini söyledi ve "Benim hesabımda bulunan 50 bin lira Fuat'ın kızı Hilal hanımın hesabından gelmiştir. Hilal hanımın hesabından gelmesinin sebebi belediyeden ihaleleri alan kişi olarak Fuat'ın kızı Hilal Özalp görünmektedir. Hilal hanımın bana vermiş olduğu resmi vekalet vardır. Belediye o gün şirket alacağını Hilal hanımın hesabına göndermiş. Fuat beyde kendi hesaplarında bloke ve kızının da şehir dışında olduğu için parayı elden getirmemi istedi. İş Bankası'ndan 50 bin lira çektiğimi söyledim ancak şu anda tam olarak ne kadar para çektiğimi hatırlamıyorum. O gün için fazla veya eksik para çekmiş olabilirim" dedi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 6 KİŞİ TUTUKLANDI
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür, Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin, Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ve müteahhit Bekir Bilgi ile ihale alan özel şirketin muhasebecisi Orhan Gedik tutuklandı. KENAN KIRAN-SABAH