Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na tek soru: "CHP'nin HDP ile ilişkisi nedir?"

Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın, bugünkü köşe yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümeti eleştirmek için 7 soru yönelterek yaptığı konuşamalara atıfta bulunarak "Biz de tek bir soru soralım. CHP'nin HDP ile ilişkisi nedir?" diye yazdı.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2019, 12:43 Güncelleme 07 Kasım 2019, 12:46
Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın’dan Kılıçdaroğlu’na tek soru: CHP’nin HDP ile ilişkisi nedir?

İÇİNDEKİLER

Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın, anamuhalefet partisi CHP'nin, PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP ile ilişkisini köşesine taşıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümeti eleştirdiği konuşmalarında sürekli 7 soru sormasına dikkat çeken Hasan Basri Yalçın, "Madem kendisi sorular soruyor. Bir soru da biz soralım. Tek bir soru. Sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin HDP ile ilişkisi nedir?" ifadelerini kullandı.

HDPKK'nın her fırsatta CHP'yi tehdit etmesine partisinin sessiz kalmasını eleştiren Yalçın, "Düzenlediğiniz Cumhuriyet toplantılarını dahi basıp Türk bayrağının üzerine bebek katili Öcalan'ın resmini asıyorlar. Verdikleri desteğe karşı CHP'den hesap soruyorlar. Bunlara söyleyecek tek bir sözünüz yok mu? Bırakın artık "görmedim, duymadım, bilmiyorum" numaralarını. Hepimiz görüyoruz, duyuyoruz ve biliyoruz" diye yazdı.

CHP'nin yeni bir operasyona sürüklendiğini söyleyen Yalçın, Deniz Baykal'ı hatırlatarak, "Nasıl vakti zamanında Baykal'a bir operasyonla parti yeni bir mecraya çekildiyse bu yeni çatlak üzerinden de benzer operasyonlara kurban edilebilir" dedi.

İşte Hasan Basri Yalçın'ın bugünkü yazısı:
Zaman zaman görüyor olabilirsiniz.
Kılıçdaroğlu 7 soru başlıklı metinler paylaşıyor. Hükümete eleştirel sorular soruyor. Neden 7? Onu da anlamış değilim. Belki uğurlu sayısıdır.
Belki de basit bir takıntı. Çok zekice bulmadığımı baştan söylemek isterim.
Ama madem kendisi sorular soruyor.
Bir soru da biz soralım.
Tek bir soru.
Sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin HDP ile ilişkisi nedir?
Gerçekten çıkın ortaya samimi bir siyaset diliyle izah edin. Bu "kaç-göç" hallerinin daha fazla süremeyeceğini hepimiz görüyoruz. Siz her ne kadar ısrarla bu konudan kaçınıyor olsanız da herkesin kafasında bir fikir var.
HDP'lilere soracak olursanız onların cevabı zaten çok net. Onlar CHP'nin belediye seçimlerinde kazandığı neredeyse tüm büyükşehirleri kendi desteklerine bağlıyor. Bunu her yerde açık seçik söylüyor. Ve zaman zaman da CHP'yi tehdit ediyorlar.

BIRAKIN 'GÖRMEDİM, DUYMADIM, BİLMİYORUM' AYAKLARINI
Yetmezmiş gibi düzenlediğiniz Cumhuriyet toplantılarını dahi basıp Türk bayrağının üzerine bebek katili Öcalan'ın resmini asıyorlar. Verdikleri desteğe karşı CHP'den hesap soruyorlar.
Bunlara söyleyecek tek bir sözünüz yok mu?
Bırakın artık "görmedim, duymadım, bilmiyorum" numaralarını.
Hepimiz görüyoruz, duyuyoruz ve biliyoruz.
Ama önemli olan sizin yorumunuz.
HDP'nin CHP'den hesap sormasına söyleyecek bir sözünüz var mı?
Doyurucu izahatlar verecek misiniz?
Ama lütfen beylik laflar etmeyin. Açıkça konuşun artık bu konuyu. Diyarbakır annelerine destek vermediniz. PYD'nin Türkiye'ye tehdit olmadığını söylediniz.

HDP'Lİ ORTAKLARINIZI ÜZMEK Mİ İSTEMİYORSUNUZ?
Vakti zamanında Afrin'e de "girmeyelim" demiştiniz. Ama görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına koşa koşa destek verdiniz.
İş Barış Pınarı Harekatı'na gelince nedense sesiniz hiç gür çıkmadı. Hala gerçekten PYD'nin bir tehdit olmadığını düşündüğünüz için mi böyle davranıyorsunuz yoksa HDPli ortaklarınızı üzmek mi istemiyorsunuz?
Bu dengeyi CHP'nin daha fazla sürdürmesi çok mümkün değil. Zira parti içinde bile çatlak sesler duyulmaya başladı. Bir taraf CHP kimliğini korumak isterken bir taraf CHP'nin HDP çizgisine doğru kaymasını tercih ediyor.
Kişisel hesaplar da bunun üzerine binince ortaya ilginç bir resim çıktı.
CHP için karar anı.

"YENİ OPERASYONLARA KURBAN EDİLEBİLİR"
Ya Türkiye partisi olarak kalacak ya da marjinal eğilimlere doğru kayacak.
Şahsım adına CHP'nin yeni bir operasyona doğru sürüklendiğini düşünüyorum.
Nasıl vakti zamanında Baykal'a bir operasyonla parti yeni bir mecraya çekildiyse bu yeni çatlak üzerinden de benzer operasyonlara kurban edilebilir.
CHP yetkilileri de seçmeni de bunu görüyor ama görmezden geliyor. Sanki herkesin bildiği bir sır gibi üzeri örtülüyor.
Ulusalcı seçmen kitlelerini alıştırmak için operasyon zamana yayılıyor.
Bakalım bu ulusalcı seçmenler bu işe ne kadar katlanır veya ne zaman uyanır?
İzleyip göreceğiz.