CHP'li Ekrem İmamoğlu Fransa'da HDP'nin sesi oldu!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bir skandala daha imza attı. Fransa’nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada görevden alınan terör destekçisi HDP’li belediye başkanlarını savundu, Türkiye’yi ise Avrupa’ya şikayet etti.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 20:23 Güncelleme 01 Kasım 2019, 20:43
CHP’li Ekrem İmamoğlu Fransa’da HDP’nin sesi oldu!

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa'ya yaptığı ziyarette büyük bir skandala daha imza attı. Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada görevden alınan terör destekçisi HDP'li belediye başkanlarını savundu.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ HDP'NİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTI
Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden İmamoğlu HDP'li başkanların sözcülüğünü yaptı. İmamoğlu, "Vatandaşın seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanmasının önüne engeller çıkarmak, demokrasi dışı arayışlar içindeki kesimleri güçlendirmekten başka bir işe de yaramaz. Bazı seçmen kesimlerini, bazı siyasi partileri, bazı seçilmişleri diğerlerinden ayrı tutmak, farklı ölçütler ve farklı kurallar uygulamaya kalkmak asla ve asla kabul edilemez. Siyasi partiler ve seçilmiş yöneticileri, belediye başkanları ya hukukun içindedirler ya da dışındadırlar. Buna yargı karar verir. Siyasi irade değildir. Kime yapılırsa yapılsın, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe açıkça ve hep birlikte 'Hayır' demek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

GÖREVDEN ALINAN BELEDİYE BAŞKANLARINI ZİYARET ETMİŞTİ
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör örgütü PKK ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden alınan HDP'li belediyeleri ziyaret etmişti. Diyarbakır'da HDP'li başkanlarla buluşan İmamoğlu, İçişleri'nin haklı kararıyla ilgili skandal bir yorum yaparak "gaflet ve delalettir." ifadelerini kullanmıştı.