CHP oy uğruna PKK'nın oyuncağı oldu!

CHP’nin oy uğruna hain terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile kurduğu iş birliği, CHP’yi terör örgütünün oyuncağı haline getirdi. Bu durumun en büyük kanıtı ise geçtiğimiz gün İsviçre’deki Cumhuriyet Bayramı etkinliğini PKK’lı grupların basması oldu. PKK seçim öncesi verilen sözlerin tutulması konusunda baskı yaparken CHP’den çıt çıkmaması da dikkat çekti.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2019, 09:43 Güncelleme 05 Kasım 2019, 09:51
CHP oy uğruna PKK’nın oyuncağı oldu!

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri sürecinde terör örütünün siyasi uzantısı HDP ile yaptığı kirli ittifak acı meyvelerini vermeye başladı. İsviçre'de CHP'lilerin düzenlediği etkinlikte PKK yandaşları terör elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını açıp, "Canan Kaftancıoğlu sözünü tut. Mahir Kılıç'ı işine iade et" yazılı pankart açtı. Bu eylem, "CHP, PKK'ya hangi sözleri verdi?" sorusunu akıllara getirdi.

BEDEL ÖDEME ZAMANI
CHP'nin seçimi kazanma uğruna kirli ittifak için PKK elebaşları bile Kandil'den açıklama yaparak CHP için oy istemişti. Seçim sonucunda çok sayıda HDP'li isim de CHP listelerinden belediye meclislerinde yer bulmuştu. Ancak bu kirli ittifakın olumsuz sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. CHP'nin İsviçre teşkilatı tarafından geçen hafta sonu Grenchen kentinde düzenlenen ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un da katıldığı Cumhuriyet Bayramı buluşması etkinliği PKK yandaşlarının gösterisine sahne oldu. Etkinliğin yapıldığı salonu basan bir grup PKK yandaşı, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını açıp sloganlar attı ve Canan Kaftancıoğlu'nun kendilerine verdiği sözü yerine getirmesini istedi.

İŞE ALMA SÖZÜ VERDİLER
Gruptakiler, Kaftancıoğlu'nun yerel seçimler öncesi CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in seçimleri kazanması durumunda bir önceki dönem işten atılan Mahir Kılıç'ı işine iade sözü verdiğini, fakat halen yerine getirmediğini de öne sürdü. Geçen yıl CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 'disiplinsizlik' gerekçesi ile işten çıkarılan Kılıç, belediye önünde açlık grevi başlatmıştı. Bir süre sonra kendisine verilen sözler tutulmayınca bu sefer de Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde eyleme başlayan Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesi üzerine eylemini sonlandırmıştı. 73 ayrı disiplin dosyası olduğu belirtilen Kılıç, İzmir'in Çiğli Belediyesi'nde işe alındı, fakat 6 ay boyunca işe gitmediği için geçen Nisan ayında hakkında iş akdi sona erdirildi.

CHP SÖZCÜSÜ O PANKARTI İZAH EDEMEDİ
CHP, terör örgütünün İsviçre'de etkinliğini basıp İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik 'sözünü tut" yazılı pankart açmasına açıklık getiremedi. Etkinlikte PKK'nın sahne almasına ilişkin soruyu kaçamak yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "CHP'nin hiçbir üyesi, yöneticisinin terör örgütüyle bağı olamaz" demekle yetinirken, pankartla ilgili de "Pankart da ilginç yani" ifadesini kullandı.