28 Ekim Pazartesi banka, noter, PTT ve kargo çalışma saatleri! Banka, noter, PTT ve kargo kaça kadar?

29 Ekim tatili geldi çattı. Binlerce vatandaş bir önceki gün yani 28 Ekim Pazartesi günü banka, noter, PTT ve kargo çalışma saatlerini oldukça merak ediyor. Bayramın kutlanması sebebi ile de resmi kurumlarda belirlenen sürelerde çalışmaya ara verilmektedir. Peki bankalar, noterler, PTT Kargo, kargo şubeleri ve noterler 28 Ekim öğleden sonra tatil olacak mı? Özel sektörde çalışanlar ise yıllık izinlerinden 1 gün kullanarak toplam 4 gün tatil yapma şansına sahip olabilirler. 30 Ekim Çarşamba günü çalışanlar işe dönecek öğrenciler okullara dönecek. Resmi Gazete’de yapılan açıklamaya göre 1923 senesinde Cumhuriyetin ilan edilmesinden dolayı 29 Ekim tarihi Ulusal Bayram olarak kutlanır.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2019, 14:27 Güncelleme 25 Ekim 2019, 14:27
28 Ekim Pazartesi banka, noter, PTT ve kargo çalışma saatleri! Banka, noter, PTT ve kargo kaça kadar?

İÇİNDEKİLER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile 28 Ekim tarihinde resmi kurumların icraata devam edip etmeyecekleri belirsiz konulardan biri olarak görülüyor. Peki 28 Ekim Pazartesi Resmi kurum ve daireler açık mı, banka ve noterler açık olacak mı? İşte 28 Ekim'de resmi kurumlar ile bankaların durumları hakkındaki tüm detaylar… Ülkemizdeki resmi tatillerden biri olan 29 Ekim, yönetmeliğe göre 28 Ekim öğleden sonra başlıyor. Yani 29 Ekim tatili 28 Ekim pazartesi saat 13.00'ten sonra başlayacak. Pazartesi günü yani 28 Ekim'de okullar öğleden sonra tatil olacak. Peki bankalar, noterler, PTT Kargo, kargo şubeleri ve noterler 28 Ekim öğleden sonra tatil olacak mı?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

28 Ekim Tatil mi?

Resmi Gazete'de yapılan açıklamaya göre 1923 senesinde Cumhuriyetin ilan edilmesinden dolayı 29 Ekim tarihi Ulusal Bayram olarak kutlanır. Türkiye'nin hem içinde hem de dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılmaktadır. Bayram resmi olarak 28 Ekim günü saat 13.00'dan sonra başlar ve 29 Ekim günü de devam eder.

28 Ekim Tarihinde Bankalar Çalışacak mı?

28 Ekim tarihinde bankalar yarım gün çalışacaklar. Saat 13.00'dan itibaren resmi bayram sürecinin başlamasından kaynaklı olarak tüm bankalar 28 Ekim'de saat 13.00'dan sonra kapanacaklar.

28 Ekim Tarihinde EFT Saat Kaça Kadar Yapılabilecek?

28 Ekim tarihinde EFT işlemlerinin ne zaman kadar yapılabileceği de merak ediliyor.
Bankaların çalışma süreleri ile paralel olarak yapılabilecek olan EFT işlemleri de saat 13.00'a kadar yapılabilecektir.

28 EKİM CUMA PAZARTESİ GÜNÜ TÜM RESMİ KURUMLAR AÇIK MI?

28 Ekim Pazartesi günü resmi kurum ve kuruluşlar yarım gün hizmet verecek. Yani 28 Ekim cuma günü Bankalar, PTT, Vergi dairesi, Noterler öğleden sonra kapalı olacak.

DİĞER RESMİ TATİLLER NELER?

(Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.

19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.

15 Temmuz Demokrasi Bayramı olarak kutlanır.

30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.

29 Ekim günü özel işyerlerinin kapanması zorunludur.

Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür.

Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.

(Değişik: 22/4/2009 - 5892/1 md.) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü tatilidir.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesiyle birlikte, Cumhuriyet'in ilanı anısına her yıl 29 Ekim gününün Türkiye'de kutlanmasına karar verildi ve milli bayram olarak ilan edildi.

29 Ekim 1923'te TBMM, 1921 Anayasası (Teşkilat-ı Esasiye Kanunu)'nda yaptığı değişiklikle devletin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir ve Cumhuriyetin ilanının yapıldığı gece atılan 101 pare top ile kutlanmış ve ilk Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1924 tarihinde büyük şenliklerle kutlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı, günümüzde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanmaktadır. 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere resmi tatil ilan edilmiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kutlamalar dahilinde çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarının yapldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak ifade etmiştir.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun"

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Cumhuriyet bayramı coşkusunun bütün milletimizce derinden yaşanması temennileriyle…

Cumhuriyetin demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir...

Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir.

Cumhuriyetimizin ilanının yeni Yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Cumhuriyet kadınları sana müteşekkir sağ ol ATAM.

Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır...

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.

Ne mutlu ki Türküm ben! Kırmızının bana verdiği aşkla vatan yücedir, şehitler yücedir, Türk kanı yücedir, Cumhuriyet Yücedir..! Ne Mutlu Türküm Diyene !