Son dakika: ABD Başkanı Trump'tan yeni açıklama: Terörizmi yenelim

Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Trump'tan yeni açıklama geldi. Trump yaptığı açıklamada, "Az önce Erdoğan ile telefonda görüştüm" ifadesini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Twitter mesajını alıntılayarak, "Terörizmi yenelim." mesajını paylaştı.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2019, 18:50 Güncelleme 18 Ekim 2019, 19:37
Son dakika: ABD Başkanı Trump’tan yeni açıklama: Terörizmi yenelim

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Trump'tan yeni açıklama geldi. Trump yaptığı açıklamada, "Az önce Erdoğan ile telefonda görüştüm" ifadesini kullandı.

Trump "Erdoğan anlaşmadan memnun" ifadesini kullandı.

"TERÖRİZMİ YENELİM"
ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Twitter mesajını alıntılayarak, "Terörizmi yenelim." mesajını paylaştı.

Trump, "Ateşkes ya da ara verme Erdoğan da Kürtler de buna istekli" diye konuştu.

Trump yaptığı Twitter paylaşımında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yeni görüştüm. Kendisi bana küçük çaplı keskin nişancı ve havan ateşlerinin bertaraf edildiğini söyledi. Ateşkes ya da ara verme; Erdoğan da Kürtler de buna istekli. Ne yazık ki yıllar önce bu düşünce yoktu. Bunun yerine, her zaman çok zayıf bandajlarla ve yapay bir şekilde tutuldu. Her iki tarafta da iyi bir irade mevcut ve başarı için bu gerçekten iyi bir şans. Avrupa ülkeleri DEAŞlı savaşçıları almaya ilk kez niyetli. Bu iyi ama geç bir haber. Biz onları yakaladıktan sonra yapılmalıydı. Neyse, büyük bir ilerleme kaydedildi" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yolladığı, "Sayın Başkan, insanlığın baş düşmanı olan terörizmi yendiğimizde daha birçok can kurtarılacak. Bu ortak çabanın bölgemizde barışı ve istikrarı destekleyeceğinden eminim" mesajını alıntılayarak, "Terörizmi yenilgiye uğratalım" diye paylaştı.

Başkan Erdoğan "Terörü yendiğimizde daha fazla hayat kurtulacak" ifadelerini kullanmıştı.