İYİ Parti ile CHP iş birliği kopma noktasına geldi! İBB'nin Çince tabela uygulamasına İYİ Parti'den çok sert tepki!

CHP ile İYİ Parti arasında HDP yakınlaşması ile başlayan gerginlik İBB'in Çince tabela uygulaması ile iyice derinleşti. 31 Mart yerel seçimlerde İstanbul'da desteklediği CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun toplu taşıma araçlarına astığı Çince tabelaya tepki gösteren İYİ Parti, “Şangay'da Türkçe tabela uygulaması mı var yoksa İstanbul'a Çinli turistler akın etti de kimsenin haberi mi yok?” diye tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2019, 16:36 Güncelleme 06 Ekim 2019, 16:45
İYİ Parti ile CHP iş birliği kopma noktasına geldi! İBB’nin Çince tabela uygulamasına İYİ Parti’den çok sert tepki!

İÇİNDEKİLER

24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde ittifak yapan İYİ Parti ve CHP iş birliğindeki çatlak gün geçtikçe büyüyor.

31 Mart seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu adına propaganda yapan İYİ Parti, İBB'nin otobüs duraklarına astığı Çince tabelaya tepki gösterdi.

Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmünü hatırlatan İYİ Parti, "Şangay'da Türkçe tabela uygulaması mı var yoksa İstanbul'a Çinli turistler akın etti de kimsenin haberi mi yok?" diye sordu.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti, "Çin Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin dilini, dinini ve kültürünü yasaklamışken, İBB'nin otobüs duraklarına Çince tabela koymasının amacını anlayamadık. Şangay'da Türkçe tabela uygulaması mı var yoksa İstanbul'a Çinli turistler akın etti de kimsenin haberi mi yok?" ifadelerini kullandı.

CHP-HDP YAKINLAŞMASI İYİ PARTİ'Yİ İŞ BİRLİĞİNDEN UZAKLAŞTIRMIŞTI
23 Haziran seçimlerinden sonra CHP'nin HDP ile yakınlaşması, Türkiye karşıtı Suriye konferansı düzenleyip YPG'li isimlerin de çağırılması İYİ Parti kanadından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

İttifak ile ilgili konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Kimse bizi HDP ile anayasa hazırlamaya çalışan CHP ile yan yana koymasın. Kimse bizi CHP ile koalisyon yapan bir parti olarak göstermesin. Biz CHP ile aynı görüşe sahip bir parti değiliz. Biz CHP ile seçim ittifakı yaptık. Seçim bitti mi bitti." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan katıldığı canlı yayında ittifakla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, 'Eğer CHP kurumsal olarak ben HDP ile devam edeceğim' derse biz yokuz dedi." şeklinde konuşmuştu.

Geçtiğimiz günlerde TBMM resepsiyonunda bir araya gelen CHP ve İYİ Partili milletvekillerinin ayrı masalarda oturması dikkat çekmişti.(Takvim.com.tr / Özel haber)