HDP’liler Çağlayan Adalet Sarayı önünde polise saldırdı

Teröre destek verdikleri gerekçesiyle Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanmıştı. Bu gelişmenin ardından bir grup HDP'li Çağlayan Adalet Sarayı önünde izinsiz şekilde basın açıklaması yapmak için toplandı. Uyarıları dikkatle almayan HDP’liler polise saldırdı. Saldırıda 3 polis çeşitli yerlerinden yaralandı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2019, 19:34 Güncelleme 20 Ağustos 2019, 19:39
HDP’liler Çağlayan Adalet Sarayı önünde polise saldırdı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz gün HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları görevden alınarak yerlerine kayyum atanmıştı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Diyarbakır, Mardin ve Van valileri belediye başkan vekili olarak atandığı belirtilmişti.

KAPI GİRİŞİNDE TOPLANDILAR
Bu durumu protesto etmek isteyen HDP'liler İstanbul Adalet Sarayı C kapı girişinde toplandı. Çağdaş Hukukçular Derneği'nin de destek verdiği bir grup avulat ve HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Ahmet Şık, Züleyha Gülüm de grup arasında yer aldı.

3 POLİS YARALANDI
Bunun üzerine kontrollü bir şekilde kademeli güç kullanarak adliye karşısındaki meydana çıkartılan grup slogan atıp direnç göstermeye devame etti. Bu esnada çıkan arbedede Çevik Kuvvette görevli 3 polis yaralandı. Polislerden birinin sağ ve sol ayak kaval kemiği ve dizi yaralanırken diğer polis memurlarının kolları darbe aldı.

UYARILARI DİNLEMEDİLER
Sabah'ın haberine göre; Diyarbakır, Van ve Mardin'de terörle irtibatı tespit edilerek görevden el çektirilen belediye başkanları hakkında basın açıklaması yapmak isteyen grup İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşlerden Sorumlu Başsavcı Vekili Hacı Hasan Bölükbaşı'nın talimatı doğrultusunda kapı önünden uzaklaştırılmak istendi. Edinilen bilgiye göre, gruba açıklamalarının adliye karşısında bulunan meydanda yapabilecekleri söylenmesine karşın grup ısrarla kapıdan ayrılmadı.