İstanbul canıyla uğraşırken Ekrem İmamoğlu yine yıllık izne çıktı

Şehirde sağanak yağış etkili olurken, birçok yeri su bastı. Unkapanı’nda bir vatandaş sel nedeniyle can verdi. Tüm bunlar yaşanırken, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yine yıllık izne çıktı!.. İmamoğlu’nun yerine yine İBB Meclis Üyesi Hüseyin Aksu’nun bakacağı öğrenildi.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2019, 18:25 Güncelleme 18 Ağustos 2019, 00:29
İstanbul canıyla uğraşırken Ekrem İmamoğlu yine yıllık izne çıktı

İÇİNDEKİLER

Günlerdir sağanak uyarısı yapılan İstanbul'da bugün yağış etkili oldu. Şehirde birçok yer sular altında kalırken, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun birkaç gün önce gezip "Acil düzenleme" yapılacağını söylediği Beyazıt ve çevresi felaketi yaşadı. Beyazıt'ta birçok yer sular altında kaldı, Kapalı Çarşı'yı su bastı, Eminönü'nde birçok yer sular altında kaldı.

Unkapanı'nda bir vatandaş, sel suları nedeniyle can verdi. Tüm bunlar olurken kriz masasını toplaması gereken CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu tabii ki de izindeydi! İmamoğlu, dağıtım yerlerine gönderdiği mesajla, 16-21 Ağustos arasında yıllık iznini kullanacağını bildirdi. CHP'li Başkan, göreve geldiğinden bu yana ikinci kez yıllık izne çıkıyor.


İstanbul'un bazı semtleri yoğun yağış nedeniyle sular altında kaldı. Özellikle Fatih ve çevresinde etkili olan yağış bir can alırken binlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. 23 Haziran seçimlerinden bu yana 3. kez tatile çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan ise henüz bir açıklama gelmedi.

Seçim gecesi 12 kez canlı yayına çıkan İmamoğlu'ndan hala bir açıklama gelmemesi sosyal medyada da günün konusu oldu.

Sosyal medya kullanıcıları "İstanbul'u sel götürüyor. Müsait olduğunda belediye başkanı olduğun şehre de uğra başkan!" diyerek tepkilerini dile getirdi.

"Bir saniye bile kaybedecek vaktimiz yok" söylemi ile seçim kazanan, ancak 2 ayda üçüncü kez tatile çıkan Ekrem İmamoğlu'nun 21 Ağustos'ta İstanbul'a döneceği belirtildi.

İSTANBUL'DA CAN PAZARI
İstanbul bugün sağanak yağışa teslim oldu. Şehrin genelinde yağış etkili olurken; başta Beyazıt, Eminönü ve Unkapanı olmak üzere birçok bölgede sel felaketi yaşandı.

Meşhur Eminönü altgeçidini su bastı, esnaf büyük mağduriyet yaşadı.