2019 yurt dışı kurban kesim bedeli ne kadar?

2019 yurt dışı kurban kesim bedeli ne kadar? Vekalet yoluyla kurban kesim bedeli kaç TL oldu? Vekalet yoluyla yurt dışı ve yurt içi kurban kesim bedellerinin açıklanmasıyla yurt dışında yaşayan Müslüman vatandaşlar büyük bir merakla araştırmaya başladı. Peki, 2019 yurt dışı vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri ne kadar? Ayrıntılar haberimizde... Normal takvime göre Kurban Bayramı tatili Cumartesi günü başlayacak ve Çarşamba günü sona erecek. Perşembe günü normal mesai yapılacak. Perşembe ve Cuma günlerinin de tatil süresinin içerisine katılmasıyla ilgili beklenti var. Ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2019, 08:51 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 13:32
2019 yurt dışı kurban kesim bedeli ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı kurban kesim bedellerini belirledi. Vekalet yoluyla yurt dışı kurban kesim bedellerinin ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İslâm'da kurbanın dinî hükmüyle ilgili olarak Kur'an'da, Hz. Peygamber'in sünnetinde önemli açıklamalar yer almış, bu çerçevede oluşan fıkıh kültüründe de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hükümler derlenmiştir. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Peki 2019 yurt dışı kurban kesim bedeli ne kadar? Vekalet yoluyla kurban kesim bedeli kaç TL oldu?

2019 YILI YURT DIŞI KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2019 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt dışında 725 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanan Kurban Bayramı bu sene Miladi takvime göre 11 Ağustos Pazar günü kutlanacak. 10 Ağustos Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi idrak edilecek. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

10 Ağustos Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos Pazar Kurban Bayramı 1. Gün

12 Ağustos Pazartesi Kurban Bayramı 2. Gün

13 Ağustos Salı Kurban Bayramı 3. Gün

14 Ağustos Çarşamba Kurban Bayramı 4. gün

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Normal takvime göre Kurban Bayramı tatili Cumartesi günü başlayacak ve Çarşamba günü sona erecek. Perşembe günü normal mesai yapılacak. Perşembe ve Cuma günlerinin de tatil süresinin içerisine katılmasıyla ilgili beklenti var. Ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.