Son dakika! İstanbul seçim sonuçları açıklanıyor! İstanbul ilk sonuçlar nasıl? 23 Haziran YSK seçim sonuçları

İstanbul seçim sonuçları için geri sayım başladı. Bugün 08.00 - 17.00'de oy kullanan İstanbullular, seçim sonuçlarını merak etmeye başladı. İstanbul ilk sonuçlar konusunda araştırmalar sürüyor. 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları, takvim.com.tr üzerinden anlık olarak aktarılacak. Peki, İstanbul'da ilk sonuçlar nasıl? İşte 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları sayfası...

Giriş Tarihi 23 Haziran 2019, 18:34 Güncelleme 23 Haziran 2019, 20:29
Son dakika! İstanbul seçim sonuçları açıklanıyor! İstanbul ilk sonuçlar nasıl? 23 Haziran YSK seçim sonuçları

İÇİNDEKİLER

İstanbul seçim sonuçları açıklanıyor... Bugün 10 milyon 560 bin 963 seçmen sandık başına gitti. İstanbul seçim sonuçları heyecanla bekleniyor. 4 parti ve 17 bağımsız adayın yarışacağı 23 Haziran seçiminin sonuçları takvim.com.tr'den canlı olarak takip edilebilecek. Peki, İstanbul'da ilk sonuçlar nasıl? İstanbul seçim sonuçları oy oranları ne durumda? İşte 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları sayfası...

İSTANBUL'DA İLK SONUÇLAR NASIL?

İşte 23 Haziran seçiminin sonuçları:

Açılan sandık: %99,37

Seçmen Sayısı : 10.570.222
Kullanılan Oy : 8.868.222
Açılan Sandık : 30.989
Katılım Oranı: %84,42
Geçerli Oy: 8.696.552
Geçersiz Oy: 172.112

CANLI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YSK'DAN MÜHÜRLÜ ZARF KARARI

AK Parti ve CHP, milletvekili seçimlerine ait mühürlerin kullanıldığı sandıklarda kullanılan oyların geçerli sayılması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Yüksek Seçim Kurulu 14.00'te toplandı.

İKİ TEMSİLCİ DE DİLEKÇE GÖNDERDİ
AA'nın haberine göre AK Parti ve CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, bazı zarflara yanlış mühür basıldığı, bazılarının mühürsüz olduğunu belirterek, bu oyların geçerli sayılması için YSK'ye başvurdu. AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel ile CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK'ye birer dilekçe gönderdi.

İLÇE İLÇE 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YAPILAN TESPİTLER BELİRTİLDİ
Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, değişik ilçelerde mühürlerin yanlış kullanılması nedeniyle bazı karışıklıklar yaşandığı belirtilen dilekçelerde, birçok ilçede zarflarda milletvekili genel seçiminden kalan mühürlerin kullanıldığı, bazı ilçelerde oy torbalarından mühürsüz zarfların çıktığı, bazı zarflarda ise mürekkebin diğer tarafa da geçmesi nedeniyle ikiden fazla mührün bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

İKİ TEMSİLCİ DE: GEÇERLİ SAYILSIN
Recep Özel, dilekçesinde bu yanlışlıkların seçmen iradesini sakatlayan durumlar olmadığını, bu durumdaki zarfların ve bunlarla kullanılan oyların geçerli sayılması gerektiğini kaydetti. Hadimi Yakupoğlu da bu durumların seçmen iradesini sakatlamadığını ifade ederek, böyle olan zarfların ve kullanılan oyların geçerli sayılmasını talep etti.

YSK'DAN KARAR
YSK, milletvekili seçimi mührü taşıyan zarfların kabulüne karar verdi. Yapılan açıklamada, "Milletvekili seçimi mührünü taşıyan zarflar da geçerli" dedi.