Adana'da tesettürlü kadına alçak saldırı

Adana'nın Seyhan ilçesinde tesettürlü bir genç kız sokak ortasında bir başka kadının önce sözlü ardından da fiziki saldırısına uğradı. 27 Mart Çarşamba günü gerçekleşen çirkin saldırının kamera görüntüleri ortaya çıkarken, genç kızın babası olayla ilgili olarak "Başı örtülü olduğu için sokakta bir kadının nefret dolu saldırısına uğradı." dedi.

Giriş Tarihi 29 Mart 2019, 15:08 Güncelleme 29 Mart 2019, 15:09
Adana’da tesettürlü kadına alçak saldırı

İÇİNDEKİLER

Başörtüsü ve İslam dinine saldırıların ardı arkası kesilmiyor! Dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başörtülü vatandaşlara ve görevlilere hakaretler yağdıran bir şahıs o anları kayda alarak sosyal medyada paylaşmıştı.

İsminin Bülent Kökoğlu olduğu tespit edilen şahıs dün Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Avcılar'da gözaltına alındı.

Mütedeyyin vatandaşlara bu çirkin saldırının şoku daha atlatılmadan, Erdenay Arık isimli şahsın Konya Karatay Üniversitesi'nde başörtülü öğrencileri videoya kaydederek hakaretler yağdırdığı görüntüleri ortaya çıktı.

Bu çirkin ve sistematik saldırılara bir yenisi Adana'da eklendi. Bu kez, Seyhan ilçesinde Ahmet Demir isimli vatandaşın kızı Yaren Demir başörtüsü düşmanı bir kadının hedefi oldu.

Ahmet Demir, kızının yaşadığı saldırıyı, "Bugün kızım feci bir olay yaşadı. Başı örtülü olduğu için sokakta bir kadının nefret dolu saldırısına uğradı. Kadın 'FETO'cu diyerek saldırmış, başörtüsünü açmaya çalışmış ve yüzünden yaralamış" ifadeleriyle aktardı.

O saldırı anına ait güvenlik kamerası ortaya çıkarken, görüntülere; Yaren Demir'in yanından geçen bir kadının önce sözlü tacizde bulunması, ardından ise yanına giderek genç kızın başörtüsünü açmaya çalışması yansıdı.