Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Tekirdağ'da önemli açıklamalar

Tekirdağ'daki mitinginde Yeni Zelanda'daki cami katliamıyla ilgili konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire?" dedi. Başkan Erdoğan, İslam'ı ve Müslümanları hedef alan Avustralyalı ırkçı senatöre "Ahlaksız" diyerek sert çıktı. Erdoğan, Kılıçdaoğlu'na da tepki gösterdi: Terbiyesize bak 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Yahu senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var?

Giriş Tarihi 16 Mart 2019, 11:25 Güncelleme 16 Mart 2019, 14:46
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Tekirdağ’da önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Tekirdağ'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "49 insan... Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil. Yarın bunun bedelini Yeni Zelanda da öder" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

BE NAMUSSUZ, YENİ ZELANDA NİRE, TÜRKİYE NİRE?​
Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler, Yeni Zelanda'da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş. Bu katliamda kullandığı silahını da İkinci Viyana Kuşatması'nın tarihinden, haçlı seferlerinin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş. İstanbul'a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire?

Bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, 'Ayasofya'yı dolduralım' diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız."

BU BİR KATLİAM! HESABI SORULMALI
Hepsi bizim şehidimiz hepsi Müslüman... İstanbul'a 40 gün gelmiş. Şimdi bağlantıları araştırılıyor. Yeni Zelanda'dan da bunun hesabının sorulmasını istiyoruz. Bu iyi bir gidiş değil, yarın bunun bedelini Yeni Zelanda da öder. Bugün Türkiye'ye, Erdoğan'a saldırılıyorsa bunun sebebi güçlü Türkiye'dir. Biz adım adım 20203 hedeflerimize yaklaşıyoruz. Önümüze kurulan tüm tuzaklara rağmen bunu yapıyoruz. Yeni Zelanda'daki saldırı ve onun üzerinden mesajlar ilk değildir. 'Zulüm 1453'te başladı' diye Geziciler yazmadı mı?

AVUSTRALYALI BİR SENATÖR VAR AHLAKSIZ
Avustralyalı bir senatör var ahlaksız. Bakın saldırıyla ilgili ne diyor. Bunların derdi AK Parti ya da Cumhur ittifakı değildir.

Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da bu senaryonun bir parçası. Bunların derdi Türk milletidir. Bunların derdi doğrudan doğruya 'raibadır' Saldırganın asıl hedefi bunlardır. İşte bunun için 31 Mart seçimi beka seçimidir. Sadece bir belediye başkanlığı seçimi değildir.

Dünyada artık ülkeler kadar şehirler de yarışıyor. Tekirdağ belediyecilik bakımından gelişme maalesef gösteremedi. Bu kopukluğu gönül belediyeciliğiyle gidereceğiz. Cumhur ittifakının Tekirdağ'da bunu başaracağına inanıyorum.

Birilerinin hiçbir iş yapmadan hepimize ait olan bedeli değerlerini istismar ederek Tekirdağ'ın önünü tıkamasına izin vermeyelim.
Dürüstlük olmadan siyaset olmaz. Biz her belediye gibi buraya da ödeneğini gönderdik. Ama işbilmezler size hizmete dönüştürecekleri yerde bu parayı çarçur ettiler.

TERBİYESİZE BAK İSLAM KAYNAKLI DİYOR
Halkının yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede siyaset yapıyor. Terbiyesize bak 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Yahu senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var?" Bay Kemal sen önce kendini gözden geçir. Sen zaten teröristlerle kol kolasın. Ben inanıyorum ki artık bu millet CHP'yi de senden kurtaracak. Bu adama oy vermenin ne kadar büyük bir vebal olduğunu artık anlayalım. Bu hesabı 31 Mart'ta verecek.

BUNLARIN DERDİ TÜRKİYE'DİR, TÜRK MİLLETİDİ
Avrupa'da her gün vatandaşlarımıza, onların derneklerine, camilerine, iş yerlerine yönelik saldırıların haberlerini alıyoruz. Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da bu senaryonun bir parçasıdır. Bunların derdi Tayyip Erdoğan değildir. Bunların derdi AK Parti veya Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı da değildir. Bunların derdi, doğrudan doğruya Türkiye'dir. Türk Milleti'dir.