Son dakika: Seçime sayılı günler kala CHP'de deprem! Mustafa Sarıgül istifa etti

Son dakika! Uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığı Şişli'den aday gösterilmeyeceği konuşulan Mustafa Sarıgül, partisi CHP'den istifa etti. Şişli'den adaylığının sürdüğünü duyuran Sarıgül, şu an için başka bir partiye geçmeyeceğini söyleyerek "Kendimi bugünden itibaren Şişli’de yaşayan yurttaşlarıma emanet ediyorum. Huzuru onların arasında buluyorum. Onların göstereceği yolda yürüyeceğim" dedi. İşte istifasının perde arkası...

Giriş Tarihi 23 Ocak 2019, 10:07 Güncelleme 23 Ocak 2019, 13:08
Son dakika: Seçime sayılı günler kala CHP’de deprem! Mustafa Sarıgül istifa etti

İÇİNDEKİLER

CHP'de 31 Mart yerel seçimleri öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. CHP'nin Şişli'den aday göstermeyi düşünmediği Mustafa Sarıgül'ün partiden istifa etti. Sarıgül, istifasına ilişkin olarak uzun bir açıklama yayınladı. Belirsizlikten, beklemekten ve bekletilmekten yorulduğunu söyleyen Sarıgül, "Başka bir partiye mi geçiyor?", "Şişli'den aday mı?" sorularına da açıklamasında yanıt verdi.

SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Mustafa Sarıgül, CHP'den istifa etti. Eski Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, istifa kararını resmi internet sitesinden duyurdu. Şişli'den aday olduğunu da belirten Sarıgül açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:

'BEKLEMEKTEN VE BEKLETİLMEKTEN YORULDUM
''Yıllardır gece gündüz çalışmaktan yorulmayan ben, dört yıldır gece gündüz Şişli'de yerel seçimlere hazırlanan ben, seçimlere sadece ve sadece iki ay kalmasına rağmen yaşadığımız belirsizlikten, beklemekten ve bekletilmekten yoruldum.

KÜÇÜK KURNAZLIKLARA TESLİM OLAMAZDIM
Bugün Şişli'ye hizmet vermek için yeniden adayım; karşımda muhatap bulamıyorum. Geçmişi başka partilere dayanan adaylar büyükşehir adayı yapılırken, CHP'nin öz evladına, -doğrudan diyemiyorlar- dolaylı yoldan başka ilçelere işaret ediyorlar. Bu en azından siyasi nezakete uymaz… Bu en azından Şişlililere saygısızlıktır! Buna tepkisiz kalamazdım. Küçük kurnazlıklara teslim olamazdım. Bugün bir karar aldım.

YILLARIMI VERDİĞİM CHP'DEN ÜZÜLEREK İSTİFA EDİYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha çok yıpranmaması için veya kendi içlerinde ya da benimle ne hesapları olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu rahatlatmak adına yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi'nden üzülerek istifa ediyorum.''

İŞTE İSTİFASININ PERDE ARKASI
İlk kriz 2014 yılında çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mustafa Sarıgül seçimleri kazanınca eski görevine geri dönmek istemişti. Hayri İnönü, koltuğu Sarıgül'e bırakmayınca büyük bir kaos yaşanmıştı.

Peki bugün ne oldu? Mustafa Sarıgül tekrar Şişli'den aday olmak istedi, partisinden olur yanıtını alamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bunun yerine Sarıgül'e şöyle bir öneride bulundu: CHP'li bir belediyede olmayan bir ilçeden aday ol ve orayı kazan. Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul etmedi.

HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAK?
CHP'li Barış Yarkadaş, Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ayrılacağını ve iki gün içinde DSP'den aday olacağını iddia etmişti. DSP'den mi aday olacak, yoksa başka partiden mi ya da bağımsız aday mı olacak? henüz belli değil.

SARIGÜL NEDEN İSTENMEDİ?
Kulislerdeki iddiaya göre; Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün Şişli'de yeniden hükümdarlık kurmasını istemiyor. Mustafa Sarıgül'ün CHP'de istenmemesinin asıl sebebiyse, partinin hiyerarşisini bozacak şekilde kendisine sadık kadrolar oluşturması...