Son dakika... CHP Öztürk Yılmaz hakkında kararını verdi

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisinden ihraç edildi.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2018, 17:24
Son dakika... CHP Öztürk Yılmaz hakkında kararını verdi

İÇİNDEKİLER

CHP yönetimi, Türkçe ezan açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle iki kez ''kesin ihraç'' talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki nihai kararını verdi ve Yılmaz partiden ihraç edildi.

CHP Grup İç Yönetmeliği'nin 79. maddesi gereğince Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'a "Gruptan Kesin Çıkarma" cezası verilmesine, kesin olarak karar verdi.

İKİ KEZ KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ

'Ezan Türkçe okunmalı' teklifiyle gündeme gelen Öztürk Yılmaz, bu açıklamasından dolayı kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edildi.

Ayrıca Yılmaz'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözlerinin ardından da kesin ihraç talebiyle ikinci kez disiplin kuruluna sevk edilmişti.

ÖZTÜRK YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Karar sonrası Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

''Merak etmeyin arkadaşlar bu yargıdan dönecektir. Bu vahim hatalarla siyasi bir süreç başlatılmıştır aleyhime ve inşallah bu yargıdan dönecektir. Hiçbir yere gitmiyoruz bağımsız olarak devam edeceğiz herhangi bir siyasi partiye yamanma diye bir derdimiz asla olamaz. Beni partiden bu şekilde ihraç edenleri de millet ihraç edecek. Bunu göreceğiz. İhanet her türlüsünü gördüm. Önemli olan ülke vatan meselesidir. Yaptığım mücadeleden dolayı onurluyum. Mesele doğruyu savunurken eğilmemektir. Hiç kimseye karşı bir gönül kırgınlığım yoktur sitemim yoktur ama Türkiye'de yeni şeyler söylemek lazımdır. Yeni fikirler üretmek lazım.''

.