Kılıçdaroğlu 2010 yılında Baykal'a onursal başkanlık teklif etmiş

CHP'de kılıçlar çekildi. Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki koltuk kavgası kızıştı. Parti genel merkezinde gün içerisinde hareketli dakikalar yaşanırken İnce ve Kılıçdaroğlu'ndan da peş peşe açıklamalar geldi. Muharrem İnce'nin "onursal başkanlık" teklifini 'siyasi nezaketsizlik' olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu'nun aynı teklifi 2010 yılında Deniz Baykal'a yaptığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 03 Temmuz 2018, 18:06
Kılıçdaroğlu 2010 yılında Baykal’a onursal başkanlık teklif etmiş

İÇİNDEKİLER



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinden zaferle ayrılması CHP'yi birbirine kattı. Parti'den daha yüksek oy alan Muharrem İnce genel başkan olmak istedi, partide ayaklanmalar başladı. Kılıçdaroğlu ise baş kaldıranları disiplin sopasıyla bastırmaya çalıştı. Seçimlerden günler sonra İnce ile Kılıçdaroğlu biraraya geldi. Toplantının ardından İnce'nin açıklamaları partide krize neden oldu. Özel görüşmeyi basına sızdıran İnce, "Kılıçdaroğlu'na genel başkanlığı bırakmasını söyledim ve ona onursal başkanlık teklif ettim." dedi. Muharrem İnce'nin bu açıklamasına CHP'den sert tepki gelirken Kılıçdaroğlundan'da yanıt gecikmedi.



KILIÇDAROĞLU DA BAYKAL'A AYNI TEKLİFİ YAPMIŞTI
Muharrem İnce'nin açıklamalarını siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiren Kılıçdarolu'nu zora sokacak belgeler ortaya çıktı. FETÖ'nün kaset kumpasıyla başa gelen Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılında CHP Gene Başkanı Deniz Baykal'a aynı teklifi yapmıştı.

İşte o döneme ait bazı gazete kupürleri;