Katar’ı suçla YPG’ye yardım et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin iki yüzlü tavrına tepki gösterdi: Bir ülkeyi terör örgütlerine maddi ve ayni yardımda bulunmakla suçlayacaksınız ama öbür taraftan kalkıp PYD’ye, YPG’ye tonlarca silah aktaracaksınız. Herkes bunu görmek bilmek zorunda...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2017 Güncelleme 14 Haziran 2017, 01:21
Katar’ı suçla YPG’ye yardım et

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün TBMM'de AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

Bunlar İstiklal Caddesi'nde istiklalimiz ve istikbalimiz için yürümüyorlar. İstiklal Caddesi'nde bölücü terör örgütünün temsilcileriyle el ele, kol kola yürüyorlar. Bunlar terör örgütlerine gösterdikleri sempatinin onda birini kendi insanına göstermiyor.
Bakıyorsunuz beyefendi çıkıyor, konuşuyor, barış, sevgi diyor. Lafla barış, sevgi olur mu? Bunların kirli yüzlerinin farklı tonlarına terörle mücadelemizde, Gezi olaylarında, 15 Temmuz darbe girişiminde şahit olduk.
Terör örgütüne arka çıkarak katil devlet bildirileri yayınlayanlar, nerede öldüğü meçhul kadın terörist üzerinden yine aynı oyunu oynuyorlar.
Her gün askerimizin, polisimizin, sokakta yürüyen vatandaşlarımızın hayatına kast eden eli kanlı teröristleri allayıp pullayıp öne çıkardıkları bir isim üzerinden aklamaya çalışıyorlar.
Buna karşılık aynı çevrelerin, karne günü PKK'lı teröristlerce şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili ciddi bir tavrına, üzüntü beyanına, bir tepkisine şahit oldunuz mu? Terörist cenazesinde birbirlerini ezen sözüm ona milletvekilleri, yazarlar, aydınlar, gazeteciler Aybüke öğretmenimiz için kıllarını kıpırdattılar mı? Elbette hayır.
FETÖ'den bölücü terör örgütüne kadar Türkiye düşmanı bütün çevrelere bunların hizmetkarlık yapmalarının sebebi işte budur.
Bir ülkeyi terör örgütlerine maddi ve ayni yardımda bulunmakla suçlayacaksınız, ama öbür taraftan kalkıp PYD'ye, YPG'ye tonlarca silah aktaracaksınız. Bunu neyle izah edeceksiniz? Bunlar bilinmiyor mu, görülmüyor mu? Her şey ortada.
PYD'ye, YPG'ye verilen silahların benim ülkeme tehdit oluşturmadığını bana kim garanti edecek.
Şayet Türkiye ve Katar'ın desteği olmasaydı Suriye'deki muhaliflerin DEAŞ'a ve zalim rejime karşı direnebilmesi mümkün değildi. Bu meselenin mümkün olan en kısa sürede çözüme kavuşturulması bölgedeki tüm ülkelerin ve halkların yararına olacaktır. Bunun için de çok ciddi bir telefon diplomasisi sürdürdük, sürdürüyoruz.

GÖRECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 5'lik büyüme oranı üzerinden uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirdi: Türkiye'nin kredi notuyla ilgili spekülasyonların, ülkemizin gerçek durumundan ziyade, siyasi saiklere bağlı olduğunu açıkça söylemiştim. Eğer büyüme oranı beklentilerin altında çıksaydı hemen kredi notunu düşürmek için harekete geçeceklerdi. Bakalım şimdi ne yapacaklar?

BEDELLİ YOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e girişinde basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili soruya, "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" dedi.