Şipşak skandal!

Simay Kocaoğlu, YGS belgesine annesinin fotoğrafını çekip koyan müdür yardımcısı yüzünden açıkta kaldı. Genç kız yanan bir yılın hesabını soracak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2016 Güncelleme 18 Mart 2016, 00:00
Şipşak skandal!

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'nde lise son sınıf öğrencisi Simay Kocaoğlu'nun annesi Sibel Kocaoğlu, kızının YGS'ye kayıt işlemleri için 11 Ocak'ta Kandıra Anadolu Lisesi'ne gitti. Müdür Yardımcısı E.K.G., Kocaoğlu'ndan sınav için gerekli belgeleri aldı. Kayıt için öğrecinin fotoğraf çekilmesi gerekirken, müdür yardımcısı Simay Kocaoğlu yerine annesinin fotoğrafını çekmek istedi. Anne Sibel Kocaoğlu, buna tepki gösterdi.

ALDIKLARI CEVAP ŞOK ETTİ
Kocaoğlu'nun tüm uyarılarına rağmen, E.K.G. bir sorun olmayacağını söyledi, annenin fotoğrafını çekerek belgeyi işleme koydu. Sibel ve kızı Simay Kocaoğlu bir sıkıntı olup olmayacağını öğrenmek için sınava 13 gün kala yeniden okula gitti. Müdür Yardımcısı E.K.G. herhangi bir sıkıntı olmayacağını, içlerinin rahat etmesi için İzmit'te bulunan ÖSYM bürosuna gitmelerini istedi. ÖSYM bürosuna giden anne ile kızı, belgenin geçersiz olduğunu öğrenince şoke oldu. Tüm belgeler ÖSYM'ye kargo ile gönderilirken, müdür yardımcısı E.K.G. de devreye girerek, yetkililerle görüştü. Yapılan tüm girişimlere rağmen Simay Kocaoğlu sınava giremedi. Kızının stajda olması nedeniyle kendisinin okula gittiğini belirten Sibel Kocaoğlu şunları söyledi: "Kızım hemşirelik 12. sınıf öğrencisi. Tüm ısrarıma rağmen başımıza bu iş geldi. E.K.G. bizim bir yılımızı yedi. Kendisi hakkında savcılığa şikayette bulundum."