Kobani out Cizre in

Cizre'de teröristler yardım çığlığı attı. Doğan ve Gülen medyası "Siviller ölüyor" yalanıyla dünyaya yayın yaptı. Kimse inanmayınca Demirtaş yine insanları sokağa dökmek için "Cizre, Türkiye'nin Kobanisi'dir" dedi. Halk bunu yemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2015 Güncelleme 11 Eylül 2015, 03:26
Kobani out Cizre in

İÇİNDEKİLER

Türkiye karşısında birleşen kaos ittifakının son halkası Cizre'de sahne aldı. Cizre'deki temizlik operasyonu altıncı gününe girdi. Bir PKK'lının "HDP'ye sesleniyorum. Kurtarın bizi" diye ağlaması üzerine Demirtaş ve beraberindeki HDP'liler, önceki gün Cizre'ye yürüyerek ulaşmaya çalışarak şov yaptı. Ancak Demirtaş, istediği desteği bulamadı. Demirtaş ile vekiller, Aydın Doğan ve Fethullah Gülen'in muhabirleri tarafından 24 saat takip edildi. Haberler, dünyaya "Kürt siyasetçiler barış için yüzlerce kilometre yürüdü" şeklinde servis edildi.

BURASI SURİYE DEĞİL
Başbakan Ahmet Davutoğlu, iddiaların aksine Cizre'de hiçbir sivil ölümü yaşanmadığını belirtti. Davutoğlu "Cizre'ye girmelerine izin vermeyiz. Şu anda AK Parti'den de heyet gitse, orada kurallara uymak zorunda. Sokağa çıkma ne zaman bitmesi gerekiyorsa o zaman bitecek. Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Bu süreçte Cizre'de halkın istekleri karşılanıyor" dedi.

32 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
İçişleri Bakanı Selami Altınok Cizre'deki son durumu açıkladı: "Operasyonlarda 800 kilo patlayıcı imha edildi, 30 hendek kapatıldı, 32 terörist öldürüldü, 10'u yakalandı. Çok sayıda silah ele geçirildi." Güvenlik güçlerinin Cizre'deki operasyonları dün de sürdü. Bu arada Hakkari Valiliği, dün gece 23.30'dan itibaren Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı ilan etti.

KÜSTAH BAYDEMİR
Cizre'ye girişlerine izin verilmeyen HDP heyetindeki Osman Baydemir, polisle tartıştı. Baydemir, Cumhurbaşkanı'na hakaret edip polislere 'hesap vereceksiniz' diyerek tehditler savurdu.