Tetikçi Rusya'da

Medet Ünlü cinayetinde flaş gelişme! Tetikçi Murat Aluç'un suikast karşılığı 1 milyon dolar aldığı, İzmir üzerinden Rusya'ya kaçtığı bildirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2013 Güncelleme 13 Haziran 2013, 03:37
Tetikçi Rusya’da

İÇİNDEKİLER

Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü suikastında tetikçilik yapan Murat Aluç'un suikast karşılığı aldığı 1 milyon dolarla Rusya'ya kaçtığı tespit edildi. 22 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleşen cinayetin ardından bir süre İstanbul Kağıthane'deki bir evde gizlenen, daha sonra İzmir'e geçtiği belirlenen Aluç'un buradan Rusya'ya kaçtığı, cinayet için de Kadirov ile bağlantılı olan bazı kişilerden 1 milyon dolar aldığı belirlendi.

AİLESİ SORGULANDI
İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörler Mücadele Şube Müdürlüğü, Murat Aluç'un Eskipazar'da yaşayan anne-babasını da gözaltına alarak sorguladı. Aluç'un anne-babasının oğullarının adının karıştığı olayla ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını söyledikleri ifade edildi. Davayla ilgili gözaltına alınanlara güvenlik kamerası görüntülerini izleten polisin, tetiği çeken ve şoförlüğünü yapan isimlerin Murat Aluç ile Ömer Peltek oldukları noktasında hiçbir şüphenin kalmadığını kaydetti.

Nazif KARAMAN