Telafisi yok

Ankara bombacısının kimliği artık belli! Genç, buğday tenli, 1.75 ilâ 1.80 boyundaki zanlı, ODTÜ eylemini yapan kişiyle aynı! İddiaya göre PKK, 'Başaramadığın işi telafi et' diye baskı yaptı. Hain de bombayı en kalabalık yerde patlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2011 Güncelleme 24 Eylül 2011, 00:00
Telafisi yok

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın kalbi Kumrular Caddesi'ne düzenlenen, 3 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili çarpıcı detaylar gün ışığına çıkmaya devam ediyor. Sahte kimlikle satın aldığı otomobilin bagajına yüklediği patlayıcıyı Kumrular Caddesi'nde patlatan saldırganın, geçen Temmuz'da Eskişehir Yolu kenarındaki ODTÜ Kampüsü içerisine bomba yerleştiren kişi olduğu yönündeki bulgular güçlendi. İstihbarat birimleri, ODTÜ eyleminde başarısız olan ve beklenen etkiyi yaratamaması nedeniyle terör örgütünden tepki gören saldırganın "Hatanı telafi et" talimatı üzerine yeniden harekete geçtiği yönünde bulgular elde etti.

HER ADIMI ORTAYA ÇIKTI
Saldırganın, bu nedenle, can kaybının yüksek olacağı bir alanı hedef seçtiği belirtildi. Polis, olayın ardından bölgedeki bütün işyerlerinin güvenlik kameralarındaki kayıtları inceledi. Kayıtlarda belirlenen "ortak kişi" tüm görgü tanıklarına teşhis ettirildi. İlk olarak 13 Eylül günü, sahte kimlikle satın aldığı otomobilin devri için gittiği noterde görüntülenen zanlı, olay öncesinde bölgede keşif yaparken, bir benzinlikten ve Kumrular Caddesi'ndeki büfeden alışveriş yaparken görüntülendi. Zanlı, alışveriş yaptığı büfe ve otopark görevlisiyle konuşurken de kaydedildi.

GÖREN HABER VERSiN
Polis, zanlının buğday tenli, 1.75-1.80 metre boyunda, 25-30 yaşında, yaklaşık 75 kilogram ağırlında olduğunu belirtti. Düzgün şiveli ve sakin görünümlü olduğu da belirtilen zanlı için "görenlerin en yakın karakola haber vermesi" istendi.
Kumrular Caddesi'ndeki bir büfeden alışveriş yapan teröristin, olaydan birkaç gün önce bölgede dolaşıp bilgi aldığı da anlaşıldı.

SON HEDEF BODRUM'DU
Dört bir yanda kanlı eylemler düzenleyen PKK'nın son hedeflerinden birisi de Bodrum oldu. Bombalı eylem için Bodrum'a gelen bir terörist, Barlar sokağında keşif yaparken yakalandı. Kaldığı oteldeki odasında 2 kilo 140 gram A4 patlayıcı ile hazırlanmış bir bomba bulunan zanlının, geçtiğimiz ay Kemer'deki bir plajda meydana gelen bombalı saldırının faili olduğu öne sürüldü.

ÖĞRETMENİ KAÇIRDILAR
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Baharlar köyünde de, öğretmen olarak askerlik görevini yapan Mehmet Gözbaşı (24), önceki gece köyü basan PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Olayın duyulmasının ardından güvenlik güçleri öğretmeni bulmak ve teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Öte yandan Bingöl-Elazığ yolunda, bir menfezin altına 4 ayrı tüp içerisinde bırakılmış, patlatılmaya hazır bomba ele geçirildi.