Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine manda yoğurdunda son günlerde talep patlaması var. Afyonkarahisar'da 1,5 asırdır üretilen, coğrafi işaret tescilli manda yoğurduna ilgi arttı. Son günlerde talebin yoğunlaştığını belirten Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Kelem, "Manda yoğurdunun kilosu toptan 20 lira. Pazarda 25- 30 liraya satılıyor" dedi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeki Gürler de "Manda yoğurdu probiyotik özelliği açısından düzenli ve dengeli tüketilirse kanser riskini azaltmaktadır" diye konuştu. Raf ömrü sadece 10 gün olan manda yoğurduyla ilgili bilinmeyenler...
'BELİRGİN İYİLEŞME TESPİT EDİLDİ'
Prof. Dr. Gürler, manda yoğurdunun yağ, vitamin ve mineral içeriği bakımından inek sütü yoğurdundan farklı olduğunu söyledi. Manda yoğurdunun probiyotik özelliğinin daha yüksek olduğunu belirten Gürler, bu yoğurt türünün bağırsak sağlığı için önemli olduğunu belirtti.