
Mattia Ahmet Minguzzi'nin bir pazar yerinde bıçaklanarak öldürülmesi 7'den 70'e herkesi derinden üzdü. 15 ve 16 yaşlarındaki saldırganlar Ahmet'i bıçakladıktan sonra, yerde dakikalarca tekmeledi. Daha gencecik yaşta, hayattan koparılan Ahmet'in ailesi evlatlarının öldürülmesinin üzüntüsü ile boğuşurken saldırganların paylaşımları karşısında dehşete düştüler.

Ailenin yaşadığı şok bununla da sınırlı kalmadı. Yaklaşık 3 ay sonra Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce 10 Nisan günü görülen kritik duruşma öncesinde evlatlarının mezarı dağıtıldı, tehdit mesajları aldılar.

İşte o mesajlar...

Minguzzi'nin ailesinin sosyal medya üzerinden tehdit edilmesi üzerine Gasp Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışmada, operasyon yapan polis paylaşımları yaptıkları belirlenen 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Yaşları küçük olduğu belirlenen H.E.A, K.G., E.K. ve A.S.D Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülürken, 32 yaşındaki B.A.'nın sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğünde yapıldı. Şüpheliler, sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan 4 saate yakın süren duruşma salonuna, suça sürüklenen 2 çocuk tutuklu bulundukları Kayseri ve Samsun'daki cezaevinden getirildi. Minguzzi ailesi ve avukatları da duruşma salonunda oğullarının katilleriyle ilk kez karşı karşıya geldi.







