Izgara'da sadece et ve sebze pişirilmiyor... İşte kolay kolay aklınıza gelmeyecek lezzetli ızgara önerileri... Izgara karpuz Karpuzu küçük dilimler halinde kesip ızgaraya dizin. Izgaraya dizmeden önce karpuzları biraz sirke ve zeytin yağına bulayın. Çevirerek ızgara yapın ve kısa bir süre sonra alıp salatanızla beraber servis edin. Izgara muz Bir muz kabuğunun içine (fazla dağılmamış olmalı) fıstık ezmesi, çikolata ve marshmallow koyup ızgaraya başlayın. Muzun kabuğu tamamen siyahlaşana kadar devam edin. Daha sonra muzu ızgaradan alıp siyahlaşan bölümlerini soyup servis edin. Izgara şeftali Şeftaliyi ikiye ayırın, çekirdeğini çıkarın. Sirke, bal ve akçaağaç şurubunu karıştırıp şeftalinin iç kısmına ekleyip ızgara yapın. Pişince üstüne dondurma ekleyin. Izgara avokado Avokadoyu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın. İçine biraz et, az zeytin yağı ve limon suyu koyup iki dakika kadar ızgara yaptıktan sonra üstüne tuz, karabiber ve salsa sosu ekleyin. Dilerseniz ufalanmış beyaz peynir ve kıyılmış sebzeler de ekleyebilirsiniz. Izgara kek Kekinizi tost ekmeği gibi kare şeklinde parça parça kesip ızgaraya atın her iki tarafını da bir iki dakika pişirdikten sonra dondurma ve çilek parçalarıyla sevris edin. Izgara pizza Pizzayı fırın yerine bir de ızgara da yapmayı deneyin. İki tarafı ayrı ayrı pişireceğinizden yakmamaya dikkat edin. Izgara Fransız tostu Tost ekmeğinin içine ne istiyorsanız koyun. Daha sonra ekmeği, yumurta, süt, vanilya, bal ve tuz karışımına bulayıp ızgaranın üzerine atın, ısıya göre 5 ila 10 dakika içinde çevirerek tostunuzu ızgara yapın. Izgara kurabiye Fırında yapılmasından farklı olarak hamu halindeki kurabiye parçalarını ızgaraya yerleştirdikten sonra üstünü bir tenekeyle kapatıp ısı dolaşımının eşit olmasını sağlayın ve pişirin. Aslında fırında pişirmek çok daha kolay ancak açık havada pişirmek isterseniz bu yöntemi kullanabilirsiniz. Elma Dilimleri Bal, vanilya, zencefil, nane yaprakları ve isteğe göre karabiber taneleriyle buzdolabında marine edilen elma dilimlerini ızgarada kızartıp yemeklerin yanında servis edebilir, hatta dilerseniz baharatlarını ölçüleyerek tatlı olarak da sunabilirsiniz. Bal, yoğurt ve kızarmış meyveler ızgarada zeytinyağı damlatılarak kızartılmış şeftali ve erik, yoğurt ve balla buluşunca nasıl olur dersiniz? Basit, sağlıklı, lezzetli... Bambu şişte kavun topları ve prosciutto klasik bir İtalyan mezesi... Kavun topları ve prosciutto(ince dilimlenmiş jambon)nun bambu şişlere dizilmesi ve ızgarada pişirilmesiyle hazırlanabilen müthiş bir yaz atıştırmalığı... Izgarada incir hafif atıştırmalık olarak ideal bir tercih... Izgarada ballı şeftali Kremalı kızarmış İncir Kızarmış ananas ve hindistan cevizi 10 dakikadan daha kısa bir sürede yapabileceğiniz basit bir tatlı.Kızarmış ananası vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Izgarada kuşkonmaz Kuşkonmazı rengi koyulaşana kadar kızart ve üzerine biraz susam serp... Kızarmış incir ve kavun salatası Izgarada ananas ve avokado salatası Kızarmış muz dilimleri Izgarada soslu süt mısır Izgarada soslu şeftali Kuskus ve ıspanaklı kızartılmış kabak Karemal soslu ızgara şeftali Izgarada nektari ve erik Izgarada ekmekli zeytin salata Kızartılmış naneli elma dilimleri Izgarada kızartılmış patates salatası