Yumurta, besinler içerisinde en kaliteli proteini bünyesinde bulunduran, A, D, E ve B grubu vitaminler başta olmak üzre birçok faydalı vitamin içeren önemli bir besin kaynağıdır. Yumurtanın saymakla bitmeyen faydaları dışında bilmediğimiz birçok özelliği daha var. Kanserden fazla kiloya birçok probleme çözüm olan yumurta aynı zamanda çabuk bozulabilen gıdalar arasındadır. Özellikle haşlanmış yumurtalar bu durumu daha da çok güçlendiriyor. Peki, haşlanmış yumurtayı daha uzun saklamanın yöntemleri neler? Çok şaşıracaksınız...
Haşlanmış yumurtalar çiğ yumurtalara göre daha hızlı bozulur. Artan veya bekleyen yumurta soğur ve tadı değişmeye başlar. Yumurtayı buzdolabında maksimum 3 gün saklayabilir ve tazeliğini koruyabilirsiniz. İşte bu süreyi en üst düzeye çıkarmak için birkaç basit yöntem.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN