Kurban Bayramı'nda sofraların vazgeçilmezi olan kavurma, lezzeti ve özel hazırlanışıyla büyük bir beğeni toplamaktadır. İşte en pratik ve en lezzetli kavurma tarifi için püf noktaları... Kavurma için en uygun et, genellikle koyun veya dana etidir. Tercihinize göre yağlı veya yağsız et kullanabilirsiniz. Etin kalitesine dikkat etmek, kavurmanın lezzeti için önemlidir. Etin parçalarını küçük ve eşit boyutlarda kesmeye özen gösterin. Bu, etin eşit şekilde pişmesini sağlar. Aynı zamanda fazla yağları etten ayırarak daha lezzetli bir kavurma elde edebilirsiniz.
Kurban Bayramı'nda sevilerek tüketilen yiyeceklerin en başında kavurma yer alıyor. Peki, kavurma tarifi nedir, kavurma nasıl yapılır? En pratik, güzel, lezzetli kavurma nasıl yapılır?
KAVURMA PÜF NOKTALARI NELER?
-Etlerin sert olmasını istemiyorsanız içerisine tuz ve baharatları en son eklemenizi tavsiye ederiz.
-Kavurma için en çok kullanılan et kuzu etidir. Ancak söz konusu kurban bayramı olduğunda kavurmanızı kuzudan da koyundan da dana etinden de yapabilirsiniz. Çünkü etler taze olduğu için pişirmesi de kolay ve zahmetsiz olacaktır.
-Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirebilirsiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz gerekir.
-Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için gereklidir. Bu sebeple kurban etinizi temizlerken tüm yağı almamanızda fayda var.