Ramazan ayında iftar ve sahurda ne yemeli, ne yememeli? Canan Karatay'dan Ramazan uyarısı! Oruçluyken evinize almayın

Ramazan ayı, maneviyatın derinleştiği, ibadet ve ruhsal arınmanın ön planda olduğu mübarek bir zaman dilimidir. Ancak bu dönemde, beden sağlığımızı da göz ardı etmemek, uzun saatler süren oruç ibadetini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için büyük önem taşır. Ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda kıymetli önerilerde bulunuyor. Karatay'ın tavsiyeleri, iftar ve sahur sofralarınızı nasıl dengeli ve sağlıklı hale getireceğinizi anlamanıza yardımcı olabilir.

Ramazan ayında, uzun süren açlık saatleri boyunca vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerji ve besin öğelerini almak, sahur ve iftar sofralarımızın doğru şekilde hazırlanmasını gerektirir. Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle sahurda uzun süre tok tutacak, lifli ve protein ağırlıklı besinlerin tüketilmesini öneriyor. Sahurda tüketilecek yumurta, tam tahıllar, sebzeler ve yoğurt gibi besinler, gün içerisinde enerji seviyenizin korunmasına yardımcı olur.


GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.