Hünnap vücudu tepeden tırnağa yeniliyor! İşte kalsiyum deposu hünnap meyvesinin faydaları...

Halk arasında "doktor" olarak adlandırılan hünnap, son derece sağlam olan hünnap ağacının meyvesidir. Diğer isimleriyle çiğde ya da innabi olan mucizevi besin ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Hünnap meyvesi hakkında dünya genelinde çok sayıda araştırmalar yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise bu meyvenin tam bir sağlık kaynağı olduğu yönünde. Peki hünnap meyvesi nedir? Hünnap hangi hastalıklara iyi gelir? İşte vücudu tepeden tırnağa yenileyen, kalsiyum deposu hünnap meyvesinin faydaları...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo


Kalsiyum deposu besinlerden olan hünnap, halk arasında 'doktor' olarak adlandırılan son derece sağlam olan hünnap ağacının meyvesidir. Diğer isimleriyle çiğde ya da innabi olan mucizevi besin ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor.

Takvim Logo


Hünnap, oldukça dayanıklı olmasıyla bilinen hünnap ağacının meyvesidir. Hünnap meyvesi hakkında dünya genelinde çok sayıda araştırmalar yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise bu meyvenin tam bir sağlık kaynağı olduğu yönünde.

Takvim Logo


Yapılan araştırmalar hünnap meyvesinin kanseri önleyebilecek özelliklere sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Takvim Logo


Hünnap, saponinler, polisakkaritler ve flavonoidler olarak bilinen bileşikleri içeriyor. Bu zengin içeriği sayesinde ise doğal bir sakinleştirici görevi görüyor.

Takvim Logo


Hünnap tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı. A vitamini bakımında da bir hayli zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Takvim Logo


Bağırsak sorunlarına iyi geliyor. Kabızlık problemini tedavi ediyor.

Takvim Logo


Hünnap, potasyum açısından da bir hayli zengin. 1 fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacımızın yaklaşık % 15'ini karşılıyor. Araştırmalara göre hünnap, doğal bir antidepresan.

Takvim Logo

Yukarıda da belirttiğimiz gibi antioksidanlarla dolu olan hünnap, bu özelliği ile yaşlanma belirtilerini yok ediyor. Hatta bu meyve, alternatif tıpta güneş yanıkları, cilt kızarıklıkları için kullanılıyor.

Az kalorili olan bu meyve, diyet yapanlar için de iyi bir ara öğün.

Takvim Logo


Hünnap, içerdiği kalsiyum ve fosfor ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda diş sağlığını da koruyor.

Takvim Logo

Kalsiyumun vücudumuz için önemi uzmanlar tarafından her zaman vurgulanıyor... Sağlımız için oldukça faydalı olan kalsiyum deposu besinler...

Çiğ Süt

1 bardak: 300 mg

Genel olarak, çiğ süt ve yeşil sebzelerde en yüksek miktarlarda kalsiyum besin kaynakları bulunur.

Takvim Logo

Badem

1 avuç: 76 mg

Takvim Logo

Bamya

1 fincan: 82 mg

Takvim Logo

Brokoli

½ fincan pişmiş: 93 mg

Takvim Logo

Fasulyeler ve mercimek

Fasulyenin siyahı, beyazı ya da akrabası (bezelye, maş, börülce) hiç ama hiç fark etmiyor, fasulyegillerin hepsi bol miktarda kalsiyum ihtiva ediyor. Mercimekgiller ailesinin de (yeşil, kırmızı) kalsiyum zengini besinler olduğunun altını çizelim. Fasulye ve mercimek zaten akraba besinler ve hepsinin de içinde kalsiyum kadar bol miktarda demir, çinko, magnezyum, potasyum ve folat var.

Takvim Logo

İncir

Belki şaşıracaksınız ama incir de güçlü bir kalsiyum kaynağı. Muhtemelen kalsiyumdan en zengin meyvelerin başında da o var.

Takvim Logo

Yoğurt veya Kefir

1 kase : 300 mg

Takvim Logo

Peynir

2 dilim peynir: 224 mg

Takvim Logo

Sebzeler

Bitkisel kalsiyum kaynakları arasında sebzeleri de göstermemek yanlış olur.

Özellikle yeşil ve posası bol sebzelerde, en çok da lahanagiller (lahana, karnabahar), ıspanak ve pazıda kalsiyum bulunuyor.