Bal
Balın üretimi esnasında ya da üretiminden sonra yapılan çeşitli ekleme ve işlemler, balın doğal yapısını bozuyor. Balın yüksek fruktoz içeriğine sahip şuruplarla seyreltilmesi ise en çok kullanılan yöntemlerden.
Kar elde etmek amacıyla piyasaya sürülen sahte besinler insanların sağlığıyla oynuyor. Dışarıdan satın aldığımız, sipariş ettiğimiz ya da yerine giderek yediğimiz, içtiğimiz gıdalar sandığımız gibi olmayabiliyor, sağlığımızı direkt etkiliyor. Bu yüzden hepimizin bilinçli tüketici olup, besin alışverişlerinde bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerek. Peki sahte besinleri anlamak için neler yapmalıyız? Sahte gıdalar nasıl anlaşılır? İşte sağlığınızı koruyacak o detaylar.
Bal
Balın üretimi esnasında ya da üretiminden sonra yapılan çeşitli ekleme ve işlemler, balın doğal yapısını bozuyor. Balın yüksek fruktoz içeriğine sahip şuruplarla seyreltilmesi ise en çok kullanılan yöntemlerden.