Esmer, sarı, beyaz, tahıllı ve nicesi... Ekmek sofralarımızın vazgeçilmezi. Çoğu insan ekmeksiz öğün tükettiğinde kendini doymuş bile hissetmiyor. Ekmek sofralarımızın bu kadar ayrılmaz bir parçası iken dikkat etmemek olmaz. Çünkü artık ekmeklerde bile hile yapılır duruma gelindi. Son dönemde 'doğal ekmek' olarak pazarlanan ürünlerde bile bu katkı maddelerine rastlanabiliyor. Peki ekmekte katkı maddesi bulunup bulunmadığını nasıl anlayabiliriz? İşte püf noktaları...
EKMEĞİ ISIRIP KOPARDIĞINIZDA HAMUR HALİNE GELİYORSA...
Beyaz ekmeğe basınç uygulandığında çok az bir güç uyguluyoruz ve ekmek eski formuna çok yavaş kavuşuyor. Ancak tam tahıllı ekmeğe bunu uyguladığımızda daha zor uygulanıyor ve daha fazla basınç uygulamamız gerekiyor.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ