
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otonom araç teknolojisinde Türkiye'nin başarı hikayesinin gençler sayesinde yazılacağını ifade etti.
Bakan Varank, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK, Bilişim Vadisi ve HAVELSAN iş birliğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda gençlerin geliştirdiği araçları inceledi.

Üniversite öğrencileriyle çalışmalarına ilişkin sohbet eden Bakan Varank, geliştirilen iki otonom aracı kullandı, takım formalarını imzaladı. Bakan Varank, daha sonra yarışın startını verdi.

Varank, gazetecilere, gençlerin yaptıkları araçlarla otonom bir şekilde yolcu alıp indirme, trafik işaretlerine uyma, aracı park etme gibi işlemleri bitirmeleri gerektiğini söyledi.

Otonom araçların dünyanın gündeminde olduğuna işaret eden Varank, "Bütün markalar, elektrikli araçların yanında otonom araçlarla ilgili çalışmalar yapıyor. Bu da yapay zeka, görüntü işleme gibi gerçekten ileri teknolojileri çalışmayı gerektiren bir alan." diye konuştu.

Varank, geleceğin teknolojileriyle çalışma yapmaya başlayan gençlerle yarışma düzenlediklerini belirterek şöyle devam etti: