
Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütlerine finansman sağladığı yönünde makul sebeplerin varlığına istinaden bazı gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye'de bulunan mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi.

Bakanlıkça hazırlanan "Malvarlığının Dondurulması Kararı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

MAL VARLIKLARI DONDURULDU
Buna göre, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında"terörün finansmanı" suçu kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden, terör örgütleri PKK/KCK bağlantılı 7 gerçek kişi ile 5 tüzel kişinin, DEAŞ ve El Kaide bağlantılı 22 gerçek kişinin ve FETÖ/PDY bağlantılı 1 gerçek kişi ile 9 tüzel kişi ve kuruluşun Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.

LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİM
Yayımlanan listede FETÖ üyesi Muhammet Enes Yılmaz'ın isminin bulunması da dikkat çekti. ABD'de yaşayan şahsın, iki de şirketi bulunurken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturmada, Yılmaz'In Türkiye'deki örgüt mensuplarına para akıttığı tespit edilmişti.

FETÖ üyeliği ve örgüte finans sağlama suçlarından firari olduğu bildirilen Yılmaz'ın sahibi olduğu NISEZ TRADING LLC ve DTF PRINTER USA LLC isimli şirket üzerinden örgüt mensuplarına iletilmek üzere uluslararası ödeme hizmetleri aracılığıyla Türkiye'ye para gönderdiği tespit edilmişti. 28 şüphelinin de bu şekilde terörizmin finansmanına iştirak ettikleri anlaşılmıştı. NISEZ TRADING'in sayfası incelendiğinde Türkiye'de yaşayan ve uzaktan çalışan kişilerin olduğu görülmüştü. DTF PRINTER USA LLC isimli şirketin 2022 faaliyete geçtiği öğrenildi.








