En gözde meslekler arasında yer alan pilotluk popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Küçüklükten itibaren pilot olmak isteyenlerin en merak ettiği soru ise pilot nasıl olunur sorusudur.
Pilot olmak için gerekli şartları taşımak ve eğitimlerden geçmek gerekir. Meşakkatli yollar içeren bu meslek için stres altında çalışabilmek ve krizi yönetebilmek gibi özelliklere sahip olmak gerekmektedir. Pilot nasıl olunur ve pilot olma şartları hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.
Pilot nasıl olunur?
Çocukluk yaşından itibaren birçok kişi pilot olma hayali kurar. Popüler meslekler arasında yer alan pilotluk zor olmasına rağmen binlere kişinin hedeflediği meslekler arasında yer alıyor.
Fakat lisans mezunu pilot adayları çok daha büyük bir avantaja sahip olurlar. Askeri ve sivil havacılık okullarına başvuru yaparak da pilot olmak mümkündür. Ayrıca herhangi bir 4 yıllık üniversite bitiren kişi THY'nin uçuş akademisine başvuruda bulunarak hayallerine bir adım atabilir.
Pilot olma şartları nelerdir?
Pilot olma şartları arasında ilk olarak 17 yaş ve üzeri olmak yer alır. Pilotluk mesleğini hedefleyenler özellikle şartlar konusunda detayları merak ediyor. İşte pilot olmak için gerekli şartlar;
- Herhangi bir sağlık sorunun olmadığına dair belge
- Ticari pilot lisansı
- Boy sınırı ise, erkeklerde 1.65 cm
- Boy sınırı kadınlarda ise, 1.57 cm
- 01.01.1990 sonrasında doğmuş olmak,
- En az lisans derecesinden mezun olmak
- Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı olmamak,
- Daha önce THY A.O. ya da diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeni ile ayrılmış olmamak.
- Daha önce THY A.O. ve THY A.O.' nun iştirak şirketlerinden fesih nedeni ile ayrılmış olmamak.
- Başvuru tarihi itibari ile son 2 yıl içinde İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı almak.
Kimler pilot olamaz?
Pilot olma hayali kuranların en merak ettiği sorulardan biri de kimler pilot olamaz sorusudur.
Pilot olmak için bazı sağlık şartlarına uygun olmak gerekmektedir. Uçuşa engel sağlık sorunu bulunanlar pilotluk görevinde bulunamaz.