Ev kadınlarına prim desteği: Hangi alanlarda ayrıcalıklar gelecek?

2024’ün emekliler için özel bir yıl olacağını, çeşitli ayrıcalıklar verileceğini belirten Bakan Işıkhan, ‘Ev kadınlarına prim desteği için çalışma sürüyor, mutlaka hayata geçecek’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2024 Güncelleme 08 Şubat 2024, 07:01
Ev kadınlarına prim desteği: Hangi alanlarda ayrıcalıklar gelecek?

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Emekliler Yılı' kapsamında bu kesime yönelik faaliyetlerin çeşitlenerek artacağını belirterek, "Emeklilerimizin sağlığı, refahı, huzuru, güvenliği bizim için çok önemli. Emeklilerimizin refahını etkileyen unsurları gidereceğiz. Kendilerine konaklamadan giyime, sağlıktan ulaşıma kadar birçok faaliyette ayrıcalık ve öncelik vereceğiz. Arka planda yatan hedef, ahde vefa. Özel bir yıl olacak onlar için" şeklinde konuştu.

Tüm emeklilerin aylıklarındaki artış oranını Ocak'tan itibaren eşitlediklerini anımsatan Işıkhan, toplam fark tutarını da açıkladı.

15.8 MİLYARLIK FARK
Işıkhan, SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emekliye, Bağ-Kur'lu 2 milyon 861 bin 770 emekliye fark tutarı yatırıldığı, toplam 13 milyon 660 bin 868 kişiye 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira fark ödemesinin söz konusu olduğu bilgisini paylaştı. Ev kadınlarına prim desteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatlerinden olduğunu dile getiren Işıkhan, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve düzenlemenin mutlaka hayata geçirileceğini dile getirdi.



400 BİN KİŞİYE DAHA MAAŞ
EYT düzenlemesinden faydalanan kişi sayısının yaklaşık 2 milyon olduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, "950 bin EYT emeklisi vatandaş tekrar çalışma hayatına döndü. Emekli sayımız şu an 16 milyon. EYT'de süreç devam ediyor. 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN