Dolandırıcı emlakçılar Ticaret Bakanlığı’na takıldı: Sahte ilana ağır ceza yağdı

Dolandırıcı emlakçılar Ticaret Bakanlığı’na takıldı. Sahte konut fotoğrafıyla vatandaşı kandırdılar. 5 emlakçıya 575 bin TL idari para cezası kesildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2023 Güncelleme 15 Ekim 2023, 07:00
Dolandırıcı emlakçılar Ticaret Bakanlığı’na takıldı: Sahte ilana ağır ceza yağdı

İÇİNDEKİLER

Konut ve araçta fahiş fiyatlara savaş açan Ticaret Bakanlığı, bir yandan da sahte gayrimenkul ilanları ile vatandaşları dolandırmaya çalışan emlakçılara karşı harekete geçti. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, internet üzerinden ellerinde bulunmayan farklı konut fotoğraflarıyla tüketicileri aldatmaya çalışan 5 gayrimenkul firmasına toplamda 575 bin TL idari para cezası kesti.




İnceleme sonucu alınan kararlara göre bir gayrimenkul firması, satışı yapılan bir daireyi satıştaymış gibi ilanda tutmaya devam etti. Reklam Kurulu'nun incelemesinde "ilandaki dairenin satıldığı, ilanın neden hala aktif olduğu sorulduğunda ise firma tarafından fiyat algısı yaratmak için ilanı kaldırmadıklarının söylendiği, söz konusu ilan ile tüketicileri firmaya yönlendirip daha yüksek fiyatlı daireleri satmaya çalıştıkları" tespit edildi.



Firmaya reklam durdurma cezası verdi. 5 farklı gayrimenkul firması hakkında yapılan şikayetlerde, ilanların görsellerinde firmaların ellerinde olmayan konutları kullandığı iddia edildi. Kararlarda 5 firmaya da aldatıcı beyanlarda bulunulduğu ve rekabete aykırı hareket edildiği gerekçesiyle 115'er bin TL para ve reklam durdurma cezası uygulandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN