Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten peş peşe temaslar: Refah artışını sağlayacak bir biçimde yolumuza devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün önce Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimiyle daha sonra da Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle, bir araya gedi. Şimşek daha sonra yaptığı açıklamada, "Toplumun bütün kesimleriyle istişare edeceğiz. Ülkemizin, yatırım, ihracat, üretim, istihdam noktasında güçlü bir şekilde refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünü konuştuk." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Haziran 2023, 11:02 Güncelleme 16 Haziran 2023, 18:29
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten peş peşe temaslar: Refah artışını sağlayacak bir biçimde yolumuza devam edeceğiz

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimiyle bir araya geldi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısı öncesi Sabancı Center'da yapılan görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Bakan Şimşek daha sonra Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle bir araya geldi.

ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA: REFAH ARTIŞINI SAĞLAYACAK BİR BİÇİMDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Şimşek görüşmelere ilişkin, "Toplumun bütün kesimleriyle istişare edeceğiz. Ülkemizin, yatırım, ihracat, üretim, istihdam noktasında güçlü bir şekilde refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünü konuştuk." dedi.

TBB'den de açıklama geldi. Açıklamaya göre, toplantıda, küresel ekonomik görünüm ile Türkiye ekonomisi, bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmeler ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşüldü. Toplantıda, TBB Yönetim Kurulu tarafından bankacılık sektörünün gündeminde yer alan konular hakkında görüş ve öneriler Şimşek'e sunuldu.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Türkiye ekonomisinin gücüne ve geleceğine inandıklarını, 22 ülkeden yatırımcının da yer aldığı bankacılık sektörünün imkanlarını rekabet, yenilikçilik, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde, Türkiye için değer oluşturmak ve kalkınmanın finansmanına destek olmak üzere kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in de makroekonomik istikrarın sağlam bir zeminde oluşturulmasına ve korunmasına, piyasaların ve finansal sektörün sağlıklı olarak işlemesine, sektörde dayanıklılığın daha da arttırılmasına verdiği önemi ifade ettiği aktarılarak, şöyle denildi:

"(Bakan Şimşek) Yatırım, üretim, istihdam ve ihracata sektörün verdiği destek için teşekkür etmiş ve devamını istemiştir. Sektörün daha sağlıklı işlemesi için gereken adımların atılacağını ifade etmiştir. Ayrıca, yeni dönem ekonomi politikası öncelikleri ve hedeflerine ilişkin görüşlerini üyelerle paylaşmıştır. Yapıcı ve samimi bir ortamda geçen toplantının bundan sonra mutat olarak yapılmasının yararlı olacağı hususunda görüş birliğine varılmıştır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN