Bakan Vedat Bilgin açıkladı: Memura ve memur emeklisine ilave zam! İşçiler kararı ise haftaya açıklanıyor

Memurlara ilave zam yapılacağını söyleyen Bakan Bilgin ‘Emekli işçileri de koruyacağız. Çalışan işçiler ile ilgili kararı önümüzdeki hafta açıklayacağız’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2022 Güncelleme 25 Haziran 2022, 13:41
Bakan Vedat Bilgin açıkladı: Memura ve memur emeklisine ilave zam! İşçiler kararı ise haftaya açıklanıyor

İÇİNDEKİLER

Ek zam bekleyen memurlar, emekliler ve işçiler için müjdeli haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Ne gerçekleşirse gerçekleşsin enflasyonun üzerinde, kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda sosyal bir koruma ilave zammı yapacağız" dedi.



Emekli işçilerin de korunacağını ifade eden Bilgin, "Çalışan işçilerimizi de korumak bizim görevimizdir. İşçi ve işveren sendikalarıyla görüştüm, çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta başında ya da ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Türk devleti söz verdi, onları enflasyona ezdirmeyecek. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler, Türkiye Devleti onların yanındadır. Enflasyon oranının üzerinde kamu çalışanlarını koruyan bir düzenleme yapacağız" diye konuştu. Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun programına katılan Bilgin, asgari ücrete zamla ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Çalışanları destekleyecek, ailelerini dikkate alan sosyal politika yaklaşımını her aşamada uygulayacak bir anlayışı benimsiyoruz. Başka düzenlemeler de yapıyoruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN