Milyonların gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda! İşte gündemde olan destekler

Milyonların gözü asgari ücret kararında. Yapılacak ara zamda enflasyon belirleyici olacak. Prim desteği de gündemde. İşte asgari ücrette yapılacak çalışmalar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2022 Güncelleme 17 Haziran 2022, 10:05
Milyonların gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda! İşte gündemde olan destekler

İÇİNDEKİLER

Milyonların gözü asgari ücrete ara zam için verilecek kararda. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un "Temmuz ayında emeklilerimizin, çalışanlarımızın gelirlerinin artırılması ve asgari ücretle ilgili de çalışmalar bakanlığımızın önündedir. Bu çalışmalar yapılıyor" şeklindeki sözleri heyecan yarattı. Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaya çevrildi.



ATALAY: ÇALIŞMA YAPILIYOR
Bakanlık'ın çalışmasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti belirleyebilecek. Asgari ücretliye ara zamda enflasyon oranı belirleyici olacak. Ocak'ta yüzde 50.5 zamla net 4 bin 253 liraya çıkan asgari ücrete, 6 aylık enflasyon oranı ya da yıllık enflasyon ile Ocak zammı arasındaki fark yansıtılabilecek. Asgari ücrette gelir vergisi Ocak ayından itibaren kaldırılmıştı. Brüt 5 bin 4 lira olan asgari ücrette 750,60 lira prim kesintisi bulunuyor. İşveren açısından da yaklaşık 876 liralık prim maliyeti var. Asgari ücrete ara zam yapılması durumunda işverene prim desteği sağlanması seçeneği de değerlendiriliyor. Asgari ücret artışının 1 Temmuz'dan itibaren hayata geçirilmesi bekleniyor. Temmuz maaşları da Ağustos'ta ödendiğinden, zam çalışmaları için yeterli süreç bulunuyor. Öte yandan Başkan Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Çıkışta "Güzel bir görüşme oldu" diyen Atalay, Cumhurbaşkanı ile herhangi bir ücret artış oranını konuşmadıklarını belirtti. Atalay, "Cumhurbaşkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı işaret ederek, 'Arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde sizinle paylaşırlar' dedi" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN